Πράκτορες του FBI εισέβαλαν στην έπαυλη του Τραμπ στην Φλόριντα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλήρης εκτροχιασμός από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε εχθές ημέρα Δευτέρα ότι πράκτορες του FBI εισέβαλλαν και ερεύνησαν το κλαμπ και την κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, παραβιάζοντας ακόμα και το χρηματοκιβώτιο του!

Το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκαν να σχολιάσουν, αν και ο Έρικ Τραμπ είπε τη Δευτέρα το βράδυ ότι του είπαν ότι η επιδρομή σχετίζεται με τον πιθανό λάθος χειρισμό κυβερνητικών.

«Ο σκοπός της επιδρομής ήταν, όπως είπαν, επειδή ήθελαν να επιβεβαιώσουν εάν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε στην κατοχή του έγγραφα», είπε ο γιος του πρώην προέδρου στο Fox News. “Και ο πατέρας μου έχει δουλέψει τόσο συνεργατικά μαζί τους για μήνες. Στην πραγματικότητα, ο δικηγόρος που εργαζόταν σε αυτό ήταν εντελώς σοκαρισμένος. Λέει, “Έχω μια τόσο καταπληκτική σχέση με αυτούς τους ανθρώπους και ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, στέλνουν 20 αυτοκίνητα και 30 πράκτορες;».

Ο υιός Τραμπ είπε ότι πήρε τηλέφωνο για την επιδρομή του FBI το πρωί της Δευτέρας και ενημέρωσε τον πατέρα του.

Η έρευνα, η οποία θα απαιτούσε δικαστική εντολή από ομοσπονδιακό δικαστή, σηματοδοτεί ότι ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται υπό μεγαλύτερο έλεγχο από ομοσπονδιακούς ερευνητές από ό,τι ήταν γνωστό.

Σε μια δήλωση που εξέδωσε η επιτροπή πολιτικής δράσης του, ο Τραμπ είπε ότι το Μαρ-α-Λάγκο ήταν «υπό πολιορκία, επιδρομή και κατοχή από μια μεγάλη ομάδα πρακτόρων του FBI».

«Μετά από την αρμονική συνεργασία με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, αυτή η απροειδοποίητη επιδρομή στο σπίτι μου δεν ήταν απαραίτητη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Τραμπ συνέχισε να κατηγορεί τους Δημοκρατικούς που δεν θέλουν να είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2024 για το περιστατικό και είπε ότι οι ίδιοι άνθρωποι θέλουν επίσης να εμποδίσουν τους Ρεπουμπλικάνους να κερδίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές.

Η επιδρομή πιθανότατα θα χρειαζόταν την έγκριση Ανώτερου στελέχους του υπουργείου Δικαιοσύνης!

Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι εισαγγελείς βρίσκονται στα πρόθυρα να κατηγορήσουν τον Τραμπ ή ότι τελικά θα κατηγορηθεί, η έρευνα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα. Για να λάβουν ένταλμα, οι ανακριτές θα έπρεπε να αποδείξουν σε έναν δικαστή ότι υπήρχε πιθανή αιτία να πιστεύεται ότι είχε διαπραχθεί ένα έγκλημα και ότι τα αποδεικτικά στοιχεία του εγκλήματος βρίσκονταν στο Mar-a-Lago.

Μια έρευνα στο σπίτι ενός πρώην προέδρου πιθανότατα θα πρέπει να εγκριθεί στα ανώτατα κλιμάκια του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Μια εκπρόσωπος του τμήματος αρνήθηκε να σχολιάσει εάν ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland είχε υπογράψει την έρευνα στο Mar-a-Lago.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι δεν έλαβαν ειδοποίηση για την έρευνα και παρέπεμψε ερωτήσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα φέτος, η Εθνική Αρχεία και Διοίκηση Αρχείων είπε ότι είχε ανακτήσει 15 κουτιά με αρχεία του Λευκού Οίκου και άλλα αντικείμενα από τη λέσχη του Τραμπ στη Φλόριντα, πυροδοτώντας έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση του Τραμπ για την επιδρομή πυροδότησε θύελλα στα δεξιά, με τους Ρεπουμπλικάνους να κατηγορούν τους Δημοκρατικούς ότι εργαλειοποιούν τις διωκτικές αρχές για πολιτικούς σκοπούς.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει φτάσει σε μια αφόρητη κατάσταση πολιτικοποίησης με όπλα», δήλωσε ο ηγέτης της μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Kevin McCarthy, R-Calif., σε δήλωση. Υποσχέθηκε την λογοδοσία του υπουργείου, σε περίπτωση που οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν τη Βουλή τον Νοέμβριο, και προειδοποίησε τη Γκάρλαντ, «διατηρήστε τα έγγραφά σας και το ημερολόγιό σας».

Τα σχέδια του Τραμπ για το 2024 μπορεί να επηρεάσουν τους εισαγγελείς

Η ενέργεια της Δευτέρας έρχεται επίσης καθώς το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενέτεινε τις έρευνές του για τις προσπάθειες του Τραμπ να ανατρέψει τις προεδρικές εκλογές του 2020 – αν και δεν έχουν υπάρξει αναφορές για έρευνα για τον ίδιο τον Τραμπ.

Καθώς ο Τραμπ επιτίθεται για άλλη μια φορά στον Λευκό Οίκο, ο πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μπράιαν Τζέικομπς είπε στα ΜΜΕ ότι μια νέα υποψηφιότητα Τραμπ θα μπορούσε να επηρεάσει τους εισαγγελείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά δεν θα επηρεάσει πιθανές έρευνες.

«Νομίζω ότι οι εισαγγελείς στο Υπουργείο Δικαιοσύνης γνωρίζουν όλοι ότι δεν τους επιτρέπεται να επιλέγουν το χρονοδιάγραμμα των ανακριτικών ή ποινικών διώξεων με σκοπό να επηρεάσουν οποιεσδήποτε εκλογές», είπε ο Τζέικομπς.

Ο Τραμπ δεν ήταν στη Φλόριντα τη Δευτέρα. Ενώ το Mar-a-Lago είναι η επίσημη κατοικία του, είναι ένα εποχιακό κλαμπ και ο πρώην πρόεδρος περνά τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως στον βορρά, συχνά στο κλαμπ του γκολφ στο Bedminster, N.J. Εθεάθη δε έξω από τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ