Νέες απειλές για Καστελλόριζο απο τον θρασύ Ακαρ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγη ώρα πριν τον απόπλου του Abdulhamid Han, του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου το οποίο αναμένεται να ταράξει τα νερά του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου, οι προκλήσεις της Άγκυρας συνεχίζονται σε υψηλούς τόνους.

Μετά τους Ταγίπ Ερντογάν και Μεβλούτ Τσαβούσογλου τη σκυτάλη πήρε ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έβαλε στο στόχαστρο πάλι το Καστελλόριζο, σχολιάζοντας την απόστασή του από τις τουρκικές ακτές.

«Είναι μόνο 1.950 μέτρα και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών που γίνεται στην Άγκυρα.

Σχολιάζοντας επίσης την ατάκα Έλληνα Υπουργού «ας έρθουν», για τις τουρκικές απειλές ότι μπορεί να έρθουν «ξαφνικά ένα βράδυ», ο Ακάρ είπε με θράσος: «Αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Τα βέλη κατά της Ελλάδας συνεχίστηκαν από τον Τούρκο Υπουργό, ο οποίος αφού προηγουμένως απείλησε με «επίσκεψη», στη συνέχεια τόνισε πως η Τουρκία δεν ετοιμάζεται για κάποια επιχείριση και έκανε εκ νέου αναφορά στο Αιγαίο λέγοντας ότι… ποτέ δεν έκανα παραβίαση:

«Η εχθρότητα προς την Τουρκία κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Μιλούν κατά της Τουρκίας για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Δείχνουν ψεύτικες εικόνες, δείχνουν παλιές εικόνες. Λένε “η Τουρκία ετοιμάζεται για επιχείρηση”, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε ότι είμαστε δυνατοί, δεν έχουν τίποτα να πουν στο τραπέζι. Λέμε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας και τα πλούτη να μοιράζονται μαζί. Ποτέ δεν παραβιάσαμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ