Τζέφρι Επσταϊν: «Αυτοκτόνησε» σαν σημερα το 2019

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμερικανός χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν «αυτοκτόνησε» στη φυλακή της Νέας Υόρκης όπου περίμενε τη δίκη του για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικες, σαν σήμερα το 2019.

Ο ηλικίας 66 ετών Έπσταϊν απαγχονίσθηκε μέσα στο κελί του και το άψυχο σώμα του βρέθηκε το πρωί της 10ης Αυγούστου 2019 γύρω στις 07:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας).

Αυτή φυσικά είναι η επίσημη εκδοχή. Διότι κανείς δεν εξήγησε πως είναι δυνατόν να μην λειτουργούν οι κάμερες των φυλακών ακριβώς την ώρα της αυτοκτονίας, ενώ ο βιαστής και μαστρωπός παιδιών βρισκόταν υπό εικοσιτετράωρη παρακολούθηση.

Οργάνωνε όργια με μικρά παιδιά και εκβίαζε πολιτικούς και επιχειρηματίες για λογαριασμό υπηρεσιών;

Ο γνωστός αναλυτής Τζο Ρόγκαν πιστεύει ότι ο καταδικασμένος παιδόφιλος Τζέφρι Έπσταϊν μπορεί να ήταν πράκτορας είτε της CIA είτε της Μοσάντ του Ισραήλ που συμμετείχε σε μια συνωμοσία συλλογής ευαίσθητων πληροφοριών για πλούσιους και ισχυρούς, σύμφωνα με δημοσίευμα – φωτιά της New York Post

Ο Ρόγκαν έθιξε το θέμα του Έπσταιν και της σύνδεσής του με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στο επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής του δημοφιλούς του podcast, “The Joe Rogan Experience”, το οποίο είναι διαθέσιμο στην υπηρεσία Spotify.

Ο podcaster και η καλεσμένη του, η κωμικός Whitney Cummings, άρχισαν να μιλάνε για τον Epstein.

«Λοιπόν, σίγουρα δώρισε κάποια χρήματα στην επιστήμη», είπε ο Ρόγκαν.

«Ξέρεις, αλλά είχα μια συζήτηση με έναν επιστήμονα που δεν δέχθηκε τις δωρεές του Έπσταϊν και δεν πήγαινε στις συναντήσεις και άλλα τέτοια». «Και είπε, ήταν πραγματικά σοκαρισμένος με το πόσα λίγα χρήματα πραγματικά δώρισε».

«Ενδιαφέρον», είπε ο Κάμινγκς.

“Σίγουρα, Δεν ήταν τόσα πολλά χρήματα. ήταν κάτι περισσότερο από αυτό», είπε ο Rogan.

«Τους έφερνε σε πάρτι. Σαν να ήταν μια επιχείρηση συλλογής πληροφοριών για λογαριασμό μυστικών υπηρεσιών», είπε ο Ρόγκαν. «Όποιος και να διαχειριζόταν τον Επστάιν, είτε ήταν, η Μοσάντ, είτε η CIA είτε ήταν συνδυασμός και των δύο υπηρεσιών – ήταν μια επιχείρηση συλλογής πληροφοριών. Έφερναν ανθρώπους και τους εκβίαζαν (έχοντας τους στο χέρι ακόμα και για τα σεξουαλικά όργια με ανήλικες)».

«Και μετά όταν τους κρατούσαν στο χέρι, θα χρησιμοποιούσαν, ξέρετε, ό,τι είχαν εναντίον τους για να επηρεάσουν τις απόψεις τους και τον τρόπο που εξέφραζαν αυτές τις απόψεις», πρόσθεσε ο Ρόγκαν. «Και δεν ξέρω γιατί θα ήθελαν να το κάνουν αυτό και με επιστήμονες, κάτι που είναι πραγματικά ανεξήγητο για μένα».

Ο Κάμινγκς πρόσθεσε με νόημα ότι ο παιδεραστής θα μπορούσε να ζητήσει πολλά πράγματα απο τους εκβιαζόμενος επιστήμονες: «Ο Έπσταϊν λέει: «Θέλω να κάνετε μια μελέτη για το πώς τα 15χρονα κορίτσια είναι ενήλικα. Είναι πιο ώριμα από όσο πιστεύαμε.»

«Αλλά εάν ένας επιστήμονας δέχεται δωρεές, λυπάμαι, αν ένας πλούσιος κάνει δωρεά σε έναν επιστήμονα, έχει κάποιο συμφέρον να ζυγίσει».

Ο Ρόγκαν απάντησε: «Δεν ξέρω. Θέλω να πω, θα φανταζόμουν ότι τα χρήματα πηγαίνουν — όπως αν έχετε μια ερευνητική υποτροφία και πείτε ότι εργάζεστε σε μια θεραπεία για τη λευχαιμία ή κάτι τέτοιο, ξέρετε, βρίσκετε καταξιωμένους επιστήμονες που εργάζονται σε αυτό το αντικείμενο, και τότε διαθέτετε χρήματα για να μπορέσουν να εργαστούν σε έργα, ανεξάρτητα από το αν το άτομο που δωρίζει τα χρήματα επηρεάζει ή όχι τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύονται αυτά τα χρήματα — πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω».

«Αμφιβάλλω πολύ… οι νομοταγείς επιστήμονες δεν θα έπρεπε να ανέχονται τέτοιες δωρεές που επιφέρουν πιέσεις», πρόσθεσε ο Ρόγκαν.

Ο Έπσταϊν «αυτοκτόνησε» ενώ περίμενε τη δίκη του για κατηγορίες για σεξουαλική εμπορία ανθρώπων το 2019. Φέρεται να επιτέθηκε σε δεκάδες κορίτσια, μερικά από τα οποία ήταν μόλις 14 ετών.

Η «κυρία» του, Ghislaine Maxwell, 60 ετών, καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε 20 χρόνια ομοσπονδιακή φυλάκιση για μαστροπεία  νεαρών κοριτσιών στην επιχείρηση σεξουαλικής διακίνησης του Epstein.

Ο αείμνηστος πατέρας του Maxwell, Robert Maxwell, φημολογήθηκε ότι είχε δεσμούς με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ. Το 2020, το Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι το πανεπιστήμιο δέχθηκε περισσότερα από 9 εκατομμύρια δολάρια από τον Έπσταϊν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που προηγήθηκε της καταδίκης του το 2008 για σεξουαλικά εγκλήματα στο δικαστήριο της Φλόριντα, αλλά του απαγόρευσε να κάνει περαιτέρω δωρεές μετά από αυτή την εξέλιξη.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Έπσταϊν επισκέφτηκε την πανεπιστημιούπολη του Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης περισσότερες από 40 φορές μετά την καταδίκη του, συμπεριλαμβανομένου μόλις το 2018. Ο Μάρτιν Νόβακ, καθηγητής του Χάρβαρντ που είχε στενούς δεσμούς με τον Έπσταϊν και ο οποίος φέρεται να του έδωσε γραφείο στην πανεπιστημιούπολη, τιμωρήθηκε από το πανεπιστήμιο.

Οι επισκέψεις του Έπσταϊν σταμάτησαν αφού άλλοι ερευνητές παραπονέθηκαν στον Νόβακ για την παρουσία του Έπσταϊν, είπαν οι ερευνητές.

Η έκθεση απάλλαξε τους ανώτερους ηγέτες του Χάρβαρντ από αδικήματα, λέγοντας ότι ενήργησαν νόμιμα στις συναλλαγές τους με τον Έπσταϊν.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης από τον Έπσταϊν είχε δαπανηθεί πέρυσι, το σχολείο είπε ότι δώρισε τα υπόλοιπα 200.000 δολάρια σε ομάδες που υποστηρίζουν θύματα σεξουαλικής εμπορίας και επιθέσεων.

Άλλα πανεπιστήμια έχουν επίσης αντιμετωπίσει έλεγχο για τους δεσμούς τους με τον Έπσταϊν, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Ο πρώην διευθυντής του διάσημου Media Lab του MIT, Joi Ito, παραιτήθηκε το 2019 εν μέσω αναταραχής για τις οικονομικές του σχέσεις με τον Epstein. Εξέδωσε δημόσια συγγνώμη και υποσχέθηκε να συγκεντρώσει χρήματα για τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ