Σάλος με την παραδοχη απο την Ματινα Παγωνη: Ήταν λάθος το πρωτόκολλο καταγραφής θανάτων, αλλά τώρα δεν έχει νόημα να αλλάξει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθετα αντίθετη με την απόφαση της Κυβέρνησης να αλλάξει ξαφνικά (σ.σ. με τουριστικό άρωμα) το πρωτόκολλο καταγραφής θανάτων, το οποίο ουσιαστικά καταχωρούσε όλους τους νεκρούς στα νοσοκομεία ως θύματα του κορωνοϊού, εμφανίστηκε η Ματίνα Παγώνη.

Από το ξεκίνημα της πανδημίας αρκετά μέλη της επιστημονικής κοινότητας (σ.σ. αλλά και πολλοί νοήμονες άνθρωποι) έλεγαν ότι δεν είναι ο κορωνοϊός η αιτία όλων των θανάτων στα νοσοκομεία και ότι πολλοί ασθενείς έφευγαν από τη ζωή από τα υποκείμενα νοσήματα από τα οποία έπασχαν και απλώς έτυχε να έχουν προσβληθεί και από Covid.

Τότε, όμως, η επιτροπή των ειδικών -προεξάρχοντος του «εθνικού λοιμωξιολόγου» Σωτήρη Τσιόδρα, που πλέον είναι άφαντος- επέμενε να καταγράφει κάθε θάνατο ασθενούς με Covid ως θάνατο από Covid, «φουσκώνοντας» τα νούμερα για να περάσουν ευκολότερα και χωρίς αντιδράσεις τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία χώρισαν οικογένειες, έκλεισαν επιχειρήσεις και έφεραν τον λαό στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως διαφωνούσε μεν εξαρχής με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο, αλλά τώρα δεν έχει νόημα η αλλαγή του:

«Ήμουν κάθετα αντίθετη από την αρχή και το είχα πει, να γίνεται η καταγραφή έτσι. Ήταν εισήγηση της επιτροπής, από κει και πέρα τη στιγμή που αποφασίστηκε έτσι συνεχίσαμε στα νοσοκομεία αυτό το πρωτόκολλο. Μετά από δύο χρόνια να θυμόμαστε τώρα να αλλάξουμε το πρωτόκολλο, δεν έχει νόημα. Όλοι ξέραμε πως γινόταν η καταγραφή μέχρι τώρα και ο κόσμος το ήξερε.Όποιος έμπαινε για οποιαδήποτε αιτία, καρκινοπαθής, έμφραγμα και διαπιστωνόταν ότι είχε covid, η τελική ετικέτα που βάζαμε ήταν covid. Αυτό για μένα ήταν λάθος από την αρχή, το είχαμε επισημάνει, δεν έχει νόημα να κάνουμε τώρα αυτή τη συζήτηση. Γιατί τώρα σκεφτήκανε να αλλάξουν το πρωτόκολλο, νομίζω δεν έχει νόημα. Στα δύο χρόνια και πέντε μήνες αλλάζεις την καταγραφή; Τι νόημα έχει; Ήταν λάθος από την αρχή η εισήγηση να τηρηθεί αυτό το πρωτόκολλο».

Καλά τα λέει τώρα η κ.Παγώνη, αλλά τι σημαίνει δεν έχει νόημα; Δεν σημαίνει τίποτα η κοροϊδία που τόσο προκλητικά ενισχύονταν από την Κυβέρνηση και όλους τους επιστήμονες-τηλεοπτικούς μαϊντανούς; Δεν έχει νόημα το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας εμπαίζει τον κόσμο με θρασύτατες αναφορές και αλλαγές για να μη χαλάσει η εικόνα του τουριστικού παραδείσου;

Βάσει αυτών των υπερβολικών καταγραφών των νεκρών, η Κυβέρνηση τρομοκρατούσε τους πολίτες και επέβαλε το ένα αυταρχικό μέτρο πίσω από το άλλο και η ίδια δεν διαφωνούσε. Ίσα-ίσα, επικροτούσε και ζητούσε την επιβολή τους.

Τώρα όμως, που έχουν αρχίσει και επιβεβαιώνονται μια προς μια απόψεις της κοινής λογικής που χαρακτηρίζονταν με πάσα ευκολία «ψεκασμένες» από όλο το κυβερνητικό, και πετεσωμένο-μιντιακό σύστημα, οι περισσότεροι κοιτούν πως θα «σωθούν» και πηδούν από το καράβι…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ