Τουρκικό εργοστάσιο drones Bayraktar στην Ουκρανία: Θα γίνει πριν το τέλος του 2023

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατασκευή εργοστασίου για την παραγωγή τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar στην Ουκρανία θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και η λειτουργία του είναι δυνατή πριν από το τέλος του 2023.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Τουρκία, Βασίλι Μποντνάρ, αναφέρει το TASS επικαλούμενο το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Rada.

«Η ίδια η κατασκευή μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες και η έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου μπορεί να γίνει το 2023, ίσως κατά το τέλος», είπε.

2

Την προηγούμενη μέρα, ο Μποντνάρ είπε ότι η τουρκική εταιρεία Baykar Makina αγόρασε ένα οικόπεδο στην Ουκρανία για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.

Στις 19 Ιουλίου, το ουκρανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο νόμου για την επικύρωση συμφωνίας με την Τουρκία για συνεργασία στον τομέα των υψηλών τεχνολογιών, της αεροπορίας και του διαστήματος, που θα επιτρέψει την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής και συντήρησης του Bayraktar στην Ουκρανία.

 Στις 3 Φεβρουαρίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε το Κίεβο.

 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, υπογράφηκαν οκτώ διακρατικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας πλαισίου για τη συνεργασία σε βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, αεροπορίας και διαστήματος.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ