Διακομίζονται ασθενείς απο το διαλυμένο Νοσοκομείο Πύργου σε άλλες μονάδες λόγω έλλειψης προσωπικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι νεοφιλελεύθερες εμμονές κάνουν κακό στη… δημόσια υγεία! Αυτός είναι ο τίτλος που θα μπορούσε να συνοψίσει στον απόλυτο βαθμό το αποτύπωμα της πολιτικής Πλεύρη – Γκάγκα στις δημόσιες νοσοκομειακές δομές, οι οποίες εδώ και μήνες παραμένουν στην… Εντατική!

Εδώ και πολλούς μήνες έχει επισημανθεί και αναδειχθεί πως τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στα νοσοκομεία της περιφέρειας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως οι νοσοκομειακές δομές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Τελευταίος κρίκος σε αυτή τη μακρά αλυσίδα είναι το Νοσοκομείο Πύργου, το οποίο έχει ξεπεράσει την «κόκκινη γραμμή» και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της λειτουργικής κατάρρευσης, ως αποτέλεσμα της παροιμιώδους ελαφρότητας και ανευθυνότητας με την οποία αντιμετωπίζει το υπουργείο Υγείας τα προβλήματα στο ίδρυμα. Λίγες ώρες αφότου η Μίνα Γκάγκα επισκέφτηκε το νοσοκομείο, παριστάνοντας πως ακούει και συμμερίζεται την κραυγή αγωνίας των υγειονομικών και των εργαζομένων εξαιτίας της αδυναμίας αντιμετώπισης περιστατικών, έγιναν περισσότερες από 10 διακομιδές ασθενών προς τα νοσοκομεία της Πάτρας και της Αθήνας μέσα σε μόλις ένα 24ωρο!

Εξαιτίας της εμμονής στην πολιτική των προσλήψεων με το σταγονόμετρο και της στρατηγικής αντιμετώπισης των προβλημάτων με… μπαλώματα και μετακινήσεις, το νοσοκομείο έχει στερέψει από νοσηλευτικό προσωπικό. Κι αυτό διότι, με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μετακινήθηκε προς το αντίστοιχο της Αμαλιάδας, σε μια απόφαση που οι εργαζόμενοι του Πύργου ζητούν να ανασταλεί άμεσα.

Σημειώνεται πως, αντίθετα με όσα προβλέπει ο νόμος, στο Νοσοκομείο Πύργου υπηρετούν μόλις 50 γιατροί από τους 93 που θα έπρεπε, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του ιδρύματος Γιάννη Γεωργίου, λείπουν το 30% των νοσηλευτών και το 35% του λοιπού προσωπικού.

Ομως, τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, καθώς το νοσοκομείο έχει μετατραπεί και σε εστία μόλυνσης από κορωνοϊό. Κι αυτό διότι η μοναδική κλινική Covid της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου παραμένει εδώ και ημέρες γεμάτη. Κατά συνέπεια, οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς παραμένουν στην πτέρυγα με τα ύποπτα περιστατικά, επιμολύνοντας και τους άλλους ασθενείς. Για το πρόβλημα αυτό, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Πύργου παραμένει ακέφαλο, μετά την παύση του πρώην διοικητή και γιατρού Χρήστου Χριστόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ