Συγκλονιστικές εικόνες από την δολοφονική επίθεση στον γνωστό συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε πριν από λίγη ώρα ο συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί στη Νέα Υόρκη, όταν ένας νεαρός άνδρας όρμηξε καταπάνω του και τον μαχαίρωσε, με τον 75χρονο συγγραφέα να σωριάζεται στο έδαφος.

Ο Σαλμάν Ρουσντί βρισκόταν για μια ομιλία του σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Τσοτόκουα, περίπου 120 χιλιόμετρα νότια από το Μπάφαλο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όταν δέχτηκε την άνανδρη επίθεση μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων παρευρισκομένων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αρχικά δεν ήταν ξεκάθαρο αν ο άγνωστος τον γρονθοκόπησε ή τον μαχαίρωσε, αλλά όταν είδαν το αίμα, συνειδητοποίησαν ότι ο συγγραφέας είχε τραύματα από μαχαίρι.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από παρευρισκόμενους, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη από τις Αρχές, ενώ, με βάση νεότερες πληροφορίες, ο Σαλμάν Ρουσντί έχει τραυματιστεί στο λαιμό, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό αν διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Επικηρυγμένος από τη δεκαετία του ’80

Ο 75χρονος ινδικής καταγωγής Βρετανός συγγραφέας είναι γνωστότερος για το βιβλίο του «Σατανικοί Στίχοι», το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του ισλαμιστή προφήτη Μωάμεθ, γεγονός που τον έχει καταστήσει έναν από τους πλέον μισητούς και επικηρυγμένους από τους φανατικούς μουσουλμάνους ανθρώπους εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα δινόταν και αμοιβή περίπου 3 εκατ. δολάρια!

Δέχεται απειλές για την ζωή του από το 1988 για το συγκεκριμένο βιβλίο, ενώ όταν πρωτοκυκλοφόρησε ξέσπασαν διαδηλώσεις ειδικά στο Πακιστάν, το οποίο το απαγόρευσε, ενώ το 1989 το Ιράν εξέδωσε φετφά (σ.σ. θανατική ποινή), με εντολή του Αγιατολάχ Χομεϊνί. Ο τελευταίος, μάλιστα, είχε ζητήσει το κεφάλι του Ρουσντί και των εκδοτών του βιβλίου και καλούσε τους μουσουλμάνους που τυχόν τον εντόπιζαν κάπου, να τον σκότωναν χωρίς δεύτερη σκέψη!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ