Εμπορικές συμφωνίες “μαμούθ” μεταξύ Άγκυρας και Ισλαμαμπάντ – Η Αθήνα την ίδια στιγμή τα δίνει όλα στους πακιστανούς ισλαμιστές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια απο το directus.gr

Την στιγμή που η Ελληνική Κυβέρνηση δίνει ”γη και ύδωρ” στους Πακιστανούς ισλαμιστές στην Ελλάδα, το Ισλαμαμπάντ συνάπτει σημαντικές συμφωνίες με την Άγκυρα!

Το Πακιστάν και η Τουρκία την Παρασκευή (12 Αυγούστου 2022) υπέγραψαν Εμπορική Συμφωνία με στόχο την τόνωση του εμπορίου αγαθών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρωθυπουργός Shehbaz Sharif παρακολούθησε τη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ισλαμαμπάντ, με τον Τούρκο υπουργό Εμπορίου Dr Mehmet Mus και τον Πακιστυανό υπουργό Εμπορίου Syed Naveed Qamar να υπογράφουν τις σχετικές συμφωνίες!

Ο Πρωθυπουργός Σαρίφ στις παρατηρήσεις του χαρακτήρισε τη συμφωνία «μεγάλη στιγμή και ορόσημο» στις αδελφικές και ιστορικές σχέσεις μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας.

Υπενθύμισε ότι μετά την επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία τον Μάιο, οι άοκνες προσπάθειες των υπουργείων και των δύο πλευρών κατέληξαν στην υπογραφή της συμφωνίας.

Pak Turk Trade Agreement 8

Pak Turk Trade Agreement 7

Ανέφερε ότι υπάρχουν τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα διερευνήσει περαιτέρω τους εμπορικούς δρόμους σε διάφορους τομείς.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το Πακιστάν θα συνεχίσει να εργάζεται με την Τουρκία για την ενίσχυση των διμερών δεσμών.

Ο υπουργός Εμπορίου Δρ Μεχμέτ Μους είπε ότι η περίσταση σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο που θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση των εμπορικών δεσμών.

Είπε ότι η ικανοποίηση των προσδοκιών όλων των ενδιαφερομένων δεν ήταν εύκολη, ωστόσο πρόσθεσε ότι η αφοσίωση και τα μέτρα βήμα προς βήμα οδήγησαν στη σύναψη της συμφωνίας.

Ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Shehbaz Sharif για την ηγεσία του να επισφραγίσει τη συμφωνία για τη βελτίωση των δύο χωρών και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων τους.

image 619 6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ