Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Κίνα: Στέλνουμε πολεμικά πλοία στα στενά της Ταϊβάν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από λίγα λεπτά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα στενά της Ταϊβάν, τις επόμενες εβδομάδες.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή ακόμα βρίσκεται το κινέζικο Πολεμικό Ναυτικό το οποίο έκανε άσκηση περικύκλωσης και απόβασης στο νησί, έχοντας εγκλωβίσει όλες τις στρατιωτικές βάσεις της Ταϊβάν, ενώ για πρώτη φορά εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο στα στενά, ο οποίος μάλιστα πέρασε πάνω από το νησί.

Την ίδια στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την Κίνα να επανέλθει στις συνομιλίες και να λειτουργήσει πάλι η απευθείας γραμμή συνεννόησης η οποία υπήρχε πριν την ανακοίνωση του ταξιδιού της Νάνσυ Πελόζι στην Ταϊβάν.

Οι Κινέζοι είχαν κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τους Αμερικανούς να καταγγέλλουν με ανησυχία, ότι δε σηκώνουν καν το τηλέφωνο στον αρμόδιο διαπραγματευτή.

Αναλυτές θεωρούν ότι αυτή η κίνηση του Τζο Μπάιντεν στοχεύει περισσότερο στο να πιεστεί η Κίνα και να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αυτό όμως θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να γίνει υπό το καθεστώς απειλής των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στα στενά. Αντίθετα, αυτή η κίνηση των Αμερικανών εάν όντως υλοποιηθεί, βάζει φωτιά στο παγκόσμιο σκηνικό και θέτει την παγκόσμια ειρήνη σε κίνδυνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ