Γιατί οι Ρώσοι συνεχίζουν να στηρίζουν τον Πούτιν με συντριπτική πλειοψηφία;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία ανάρτηση Ρώσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνει μία εξήγηση για το λόγο που ο λαός της Ρωσίας συσπειρώνεται γύρω από τον Βλαντιμίρ Πούτιν εδώ και δεκαετίες.

Σε αυτή την ανάρτηση γίνεται μία αναφορά της κατάστασης που παρέλαβε ο Πούτιν το 2000 όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας και που βρίσκεται η Ρωσία σήμερα. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον:

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ

Θυμάμαι καλά αυτήν την σύνοδο κορυφής.

Ήταν μόνος στο τραπέζι. Ήταν μόνος σε όλες τις εκδηλώσεις των G20 στην Αυστραλία, και όταν συνειδητοποίησε πλήρως τον ρόλο του, απλώς σηκώθηκε και έφυγε, ευχαριστωντας και σφίγγοντας τα χέρια μόνο με τον επικεφαλής της αστυνομικής συνοδείας.

Πόση βρωμιά, φήμες, λάσπη και κουτσομπολιά, δέχτηκε καθ όλη την διάρκεια της θητείας του. 

“Δεκάδες παλάτια του Πούτιν”, “δισεκατομμύρια στους λογαριασμούς του Πούτιν”. Οι καλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών στον κόσμο αναζητούν τα μεγάλα περιουσιακά στοιχεία του Προέδρου της Ρωσίας εδώ και πολλά χρόνια, και αφού δεν βρίσκουν τίποτα, έβαλαν όλες τους τις δυνάμεις, για να απομονώσουν και να εκδιώξουν, τους “φίλους του Πούτιν”. 

Και τι γίνεται με αυτόν ; Γιατί δεν συγκεντρώνει μια ομάδα δημοσιογράφων, για να διαψεύσει τα ατελείωτα ψέματα εναντίον του ; 

Επειδή δεν χρειάζεται. 

Εμφανίστηκε το 1999, όταν όλος ο κόσμος άκουγε την Ρωσία ως χώρα, μόνο με το  υποτιμητικό συνοδευτικό : “Ρωσική χρεοκοπία”.

Το ΑΕΠ είναι 195 δισεκατομμύρια δολάρια και το εθνικό χρέος είναι 190 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Πούτιν ανέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα, της οποίας η αξία ενεργητικού, ήταν ουσιαστικά ίση με το εξωτερικό χρέος της.

Πώς έφτασε στο τώρα η απομονωμένη, χρεοκοπημένη Ρωσία, από την εποχή ανάληψης του Πούτιν ;

Μόνο για το έτος των κυρώσεων 2017, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 2,7% και ανήλθε στα 3 τρισεκατομμύρια 445 δισ. δολάρια.

Μιλούν οι δύο αριθμοί. 

▪︎ΑΕΠ 1999 – 195 δισ. δολάρια

▪︎ΑΕΠ 2017 – 3 τρισεκατομμύρια 445 δισ. δολάρια

Αυτοι οι αριθμοί είναι το τίμημα της απομόνωσης του Πούτιν 

Θα προσθέσω τον εαυτό μου.

Θυμάμαι πολύ καλά την Ρωσία χωρίς τον Πούτιν.

Η εκτέλεση του κοινοβουλίου, ο ήχος των τανκς και των τεθωρακισμένων οχημάτων, βροντούσε την νύχτα κάτω από το παράθυρο της Babushkinskaya, όπου έμενα. Ο στρατός με πλήρη εξοπλισμό, σε όλη την Μόσχα. Λίμνες αίματος πολιτών στο πεζοδρόμιο. Το πτώμα περαστικού με το κεφάλι του τσακισμένο από το τανκ στο δρόμο.

Εχεις δει ; Εγώ έχω δει.

Ο πόλεμος στην Τσετσενία και τόσα ταξίδια εκεί με τις ειδικές δυνάμεις. 7 χρόνια κατακτουσαμε φανατικά το πραγματικό Αϊκίντο στο Ντιναμό. 

Ρομά, με το παρατσούκλι “Κομπλιν” ένας μεγαλόσωμος άνδρας κάτι κάτω των 2 μέτρων. 

2 φοβερές πληγές : “σηκώνομαι και επιστρέφω”.

Τα αγόρια είπαν πώς παρέδωσαν την Τσετσενία σε διεθνείς τρομοκράτες.

▪︎Προδοσία και μνησικακία αξιωματικών, διακίνηση ναρκωτικών, τόνοι δολλαρίων για δωροδοκίες. Μπροστά στα μάτια μας, πέθαιναν τα αγόρια που οι προδότες τα έστειλαν να σφάξουν, για να δημιουργήσουν δυσαρέσκεια, στην χώρα.

▪︎ Έχετε συναντήσει ποτέ την τρέλα των μητέρων να ρίχνονται υστερικά στο μεταλλικό κουτί του φαγητού ;

▪︎Ξεχάσατε το Nord – Ost, που συνέβη χάρη σε διεφθαρμένους αστυνομικούς που επέτρεψαν σε στρατιωτικά φορτηγά με τρομοκράτες, εκρηκτικά και όπλα, να περάσουν ανεξέλεγκτα σχεδόν στο κέντρο της Μόσχας, για 2-3 χιλιάδες δολλάρια.

▪︎Ξεχάσατε το σχολείο στο Μπεσλάν.

Όταν παιδάκια όμηροι έπιναν τα ούρα τους, για να μην πεθάνουν από την δίψα

▪︎Όταν οι ειδικοί μας αξιωματικοί θυσιάστηκαν, καλύπτοντας το παιδί που δραπέτευσε από το παράθυρο.

▪︎Ανεργία, χιλιάδες επιχειρήσεις κλειστές, καθηγητές εμπορεύονταν στις αγορές, δημόσιοι υπάλληλοι δεν έπαιρναν μισθούς για χρόνια.

Στο κέντρο της Μόσχας πυροβολήθηκα απο γκάνγκστερ. Πυροβολισμοί, κραυγές τραυματιών, πτώματα δίπλα σε αυτοκίνητα. Κι εσύ, με καθαρό κοστούμι και λευκό πουκάμισο, σέρνεσαι με το στομάχι σου κάτω από τον τοίχο του σπιτιού στην λάσπη κατά μήκος της μάντρας  στην γωνία, για να μην γίνεις ενα απο τα στατιστικά της “φυσικής μείωσης του πληθυσμού”.

Στην δεκαετία του 1990, χάσαμε περισσότερο πληθυσμό από ότι στα χρόνια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Δεν σου το είπαν τα κανάλια  ;

Εσύ δεν θυμάσαι ; Εγω θυμάμαι.

Ο Πούτιν δεν είναι άγγελος και δεν τον εξιδανικεύω. Θα αποτίσω όμως φόρο τιμής σε αυτόν τον άνθρωπο.

Θυμάμαι ποιος σταμάτησε όλη αυτήν την εξόντωση. Και μερικές φορές θέλω να ρωτήσω αυτούς που επικρίνουν και ρίχνουν λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο  :

ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ;

ΤΙΠΟΤΑ.

Πηγή: Clinker CM

ΔΗΜΟΦΙΛΗ