Μιχαΐλο Ποντόλιακ: Είμαστε έτοιμοι και για πυρηνικό ατύχημα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουκρανία είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει ακόμη και ένα πυρηνικό ατύχημα υποστήριξε ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ μίλησε για την πιθανότητα ενός ατυχήματος στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, όπου διεξάγονται μάχες με τους Ρώσους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Ρώσοι ναρκοθετούν μέρος των εγκαταστάσεων παραγωγής, φέρνουν εκεί βαρέα όπλα και φτιάχνουν εκεί αποθήκες πυρομαχικών».

Μάλιστα κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις για τα απευθείας χτυπήματά τους και ξεκαθάρισε ότι στην Ουκρανία «είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε ατύχημα θα μπορούσε να προκληθεί ως αποτέλεσμα από τις κινήσεις της Ρωσίας και όχι απλώς να προκαλέσει μια καταστροφή στην Ουκρανία. Θα είναι μια καταστροφή που θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της Ευρώπης».

Ερωτηθείς για το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, ο Ποντόλιακ επισήμανε ότι είναι σύνθετο ζήτημα, αναφέροντας ότι «ο πόλεμος θα διαρκέσει όσο χρειαστεί», προσθέτοντας ότι μέσα σε 3-4 μήνες η Ουκρανία ευελπιστεί να έχει κάποια αξιοσημείωτη στρατιωτική επιτυχία.

«Μόλις πετύχουμε σημαντικές ήττες στο ρωσικό στρατό, η Ρωσία θα ζητά επίμονα να ξεκινήσουν παραγωγικές διαδικασίες διαπραγματεύσεων», είπε μεταξύ άλλων ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ