Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Η πανέμορφη παλλακίδα που έγινε πειρατής – Διοικούσε 1.000 πλοία και 50.000 άνδρες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τιμωρούσε με αποκεφαλισμό όποιον βίαζε αιχμάλωτη! Αποσύρθηκε και απήλαυσε τα πλούτη της χωρίς κανείς να την πειράξει

O πιο επιτυχημένος πειρατής όλων των εποχών ήταν γυναίκα. Διοικούσε περισσότερους άντρες και πλοία από κάθε άλλο πειρατή στην ιστορία. Και το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι αποσύρθηκε ανίκητη, κράτησε όλη τη λεία της και την άφησαν να ζήσει ειρηνικά μέχρι τα γεράματά της.

Το όνομα αυτής της ξεχωριστής γυναίκας ήταν Μαντάμ Τσινγκ ή Τσινγκ Σι (ή αλλιώς και Hsi Kai Ching, Ching Shih, Lady Ching). Την έκλεψε από ένα πορνείο της Καντόνας ο διαβόητος πειρατής Zhèng Yi, αλλά ανέβηκε γρήγορα σε πολύ πιο ψηλή θέση από αυτή της απλής παλλακίδας.

Εκθαμβωτικά όμορφη, ήταν επίσης πανούργα διαπραγματεύτρια και οργανωτική ιδιοφυΐα. Σε αντάλλαγμα για τη συμφωνία της να παντρευτεί, απαίτησε και πήρε το 50% από τον πλούτο του συζύγου της.

Μετά τον θάνατο του το 1807, ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του στόλου. Ο στόλος της αποτελούνταν από 200 ωκεανοπόρες τζόνκες, καθεμιά με 20 ως 30 κανόνια, 800 μικρότερα ακτοπλοϊκά σκάφη και δεκάδες ποταμόπλοια.

Επέβαλε πολύ αυστηρούς κανόνες στους πειρατές της και οι παραβάτες τιμωρούνταν με βαριές ποινές. Για παράδειγμα τιμωρούσαν τον βιασμό αιχμάλωτης γυναίκας με θάνατο. Από την άλλη, αν η γυναίκα δεχόταν να κάνει έρωτα με αυτόν που την αιχμαλώτισε, θανατώνονταν και οι δύο. Αυτόν τον αποκεφάλιζαν και εκείνη την έριχναν στη θάλασσα.

Επί τρία χρόνια η Τσινγκ Σι, διοικούσε περισσότερους από 50.000 άντρες και πάνω από χίλια πλοία την εποχή που το ναυτικό των ΗΠΑ είχε μόνο πέντε χιλιάδες άντρες. Το πειρατικό της ναυτικό ήταν μεγαλύτερο από αυτό των περισσοτέρων δυνάμεων του κόσμου. Εξουσίαζε το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Κινέζικης Θάλασσας με σκληρότητα, τρομοκρατώντας τη ναυσιπλοΐα, χτυπώντας παραθαλάσσια χωριά και νικώντας κάθε ναυτική δύναμη που έστελναν να την αναχαιτίσει.

Το 1810 η Βρετανία, η Πορτογαλία και η Κίνα είχαν τόσο κουραστεί, ώστε συγκρότησαν έναν κοινό στόλο για να επιτεθούν στην Τσινγκ Σι. Για να αποφύγει τη μαζική απώλεια ανθρώπινων ζωών που θα συνεπαγόταν μια τέτοια επίθεση, ο αυτοκράτορας της Κίνας πρόσφερε αμνηστία: «Αν υπάρχει έστω και ελάχιστη γυναικεία καρδιά μέσα σας, κάποια μέρα θα θελήσετε ειρήνη και απογόνους. Θα μπορούσε αυτό να γίνει τώρα;»

Η ίδια δεν ενδιαφερόταν για παιδιά, αλλά μπορούσε να αναγνωρίσει μια καλή συμφωνία όταν έβλεπε την ευκαιρία. Σύμφωνα με τους όρους που διαπραγματεύτηκε με τον γενικό κυβερνήτη της Καντόνας, εκείνη και 17.000 άντρες της παρέδωσαν τα πλοία και τα όπλα τους, αλλά τους άφησαν να κρατήσουν τα κλεμμένα. Η Σι έζησε άλλα τριάντα χρόνια και πέθανε πλούσια.

Κανένας ποτέ δεν μπόρεσε να βγει κερδισμένος από την Τσινγκ Σι.

ΠΗΓΗ: ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ, RICK BEYER, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

mixanitouxronou

.

.

Βίντεο από: Jeff Hix

ΔΗΜΟΦΙΛΗ