Γκουρμέ λύσεις απο την Ευρωπαϊκή Ενωση για την επισιτιστική κρίση με έντομα και αλλα ζωύφια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλλωστε η συνταγή ειναι δοκιμασμένη απο τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο που έτρωγε ακρίδες στην έρημο για να επιβιώσει.

Η απάντηση στην επισιτιστική κρίση που έρχεται λόγω του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία, είναι άμεση και αποτελεσματική. Ο ρώσος δικτάτορας βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, διότι το σκοτεινό σχέδιο του να οδηγήσει την Ευρώπη στην πείνα, έπεσε στο κενό θα έπειτα από την πεφωτισμένη απόφαση της Κομισιόν να εγκρίνει και μάλιστα να προτείνει με θέρμη στους Ευρωπαίους πολίτες να καταναλώσουν γρύλους, σκουλήκια και ακρίδες, ως τροφή.


Δείτε την ανακοίνωση που προκάλεσε παγωμάρα και απόγνωση στο Κρεμλίνο:

131B6BCA 93AA 44B4 99F8 4E422BB907C5
Η προωθητική αφίσα της Κομισιόν για την κατανάλωση εντόμων

«Είτε πρόκειται για σνακ είτε για συστατικό τροφής, γνωρίζατε ότι επί του παρόντος υπάρχουν τρία έντομα εγκεκριμένα στην «καινοφανή τροφή» της ΕΕ;

Ο «οικιακός γρύλος», το «κίτρινος αλευροσκουλήκι» και η «μεταναστευτική ακρίδα » είναι οι τρεις τύποι εντόμων που εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ.

Η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας, δείχνει ότι τα έντομα είναι μια εξαιρετικά θρεπτική και υγιεινή πηγή τροφής.

Τα έντομα περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα και μπορούν να διευκολύνουν τη στροφή προς την υγιεινή και βιώσιμη διατροφή.

Η κατανάλωση εντόμων είναι ασφαλής.

Η «νέα τροφή» μπορεί να εγκριθεί μόνο εάν δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Πρέπει να υποβληθεί σε επιστημονική αξιολόγηση πριν από την έγκριση για να διασφαλιστεί η ασφάλειά της.

Τα περιβαλλοντικά οφέλη από την εκτροφή εντόμων για τροφή βασίζονται στα εξής:

✅ υψηλή απόδοση μετατροπής τροφής των εντόμων
✅ λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου
✅ λιγότερη χρήση νερού και καλλιεργήσιμων εκτάσεων
✅ χρήση βιομετατροπής με βάση τα έντομα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε αν θέλετε να τα φάτε ή όχι!

Η χρήση των εντόμων ως εναλλακτικής πηγής πρωτεΐνης δεν είναι νέα και τα έντομα τρώγονται τακτικά σε πολλά μέρη του κόσμου.

Ας το δοκιμάσουμε;»

Η απόφαση αυτή έχει εξαιρετική σημασία και για την Ελλάδα. Αυτό, διότι ο υπόκοσμος του διαδικτύου βάλλει κατά του πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον όχι Μωυσή, αλλά …Ραμσή,προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα φέρει μέχρι και τις ακρίδες στην Ελλάδα! Κάνοντας τον γνωστό παραλληλισμό με τις πληγές του Φαραώ…

Τι θα πουν τώρα όλοι αυτοί οι λαϊκιστές που ενδεχομένως να υποκινούνται από την Ρωσία, όταν ο Κυριάκος καταφέρνει να μετατρέψει ακόμα και τις ακρίδες σε εθνικό κεφάλαιο;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ