Πως ένας ένοπλος που εισεβαλε σε τράπεζα του Λιβανου εγινε “εθνικός” ήρωας στην πατρίδα του – Λύγισε ο δικαστής και τον απελευθέρωσε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχε εισβάλει με όπλο την προηγούμενη εβδομάδα σε μια τράπεζα στη Βυρηττό στην προσπάθειά του να αποκτήσει πρόσβαση στις καταθέσεις του, που έχουν παγώσει μετά την οικονομική κατάρρευση του 2019 και χθες ο Λιβανέζος δικαστής διέταξε να αφεθεί ελεύθερος, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Μπασράμ αλ Σεΐχ Χουσέιν, 42 ετών, εισεβαλε με όπλο σε ένα υποκατάστημα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Λιβάνου στη συνοικία Χάμρα της Βηρυτού και απείλησε τους υπαλλήλους. Συμφώνησε να αποχωρήσει μόνο αφότου η τράπεζα δεσμεύτηκε ότι θα του έδινε 35.000 δολάρια, από τα πάνω από 200.000 που είχε στον λογαριασμό του τα οποια χρειαζόταν τα χρήματα για να πληρώσει τα έξοδα νοσηλείας ενός συγγενή του.

Ο Χουσέιν συνελήφθη αφού άφησε ελεύθερους τους έξι ομήρους που κρατούσε και χθες το απόγευμα αφέθηκε και ο ίδιος ελεύθερος, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, όπως είπε ο αδελφός του, ο Άτεφ, στο πρακτορείο Reuters.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η οργάνωση νομικής αρωγής Legal Agenda. Η τράπεζα απέσυρε τη μήνυση που είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα εναντίον του. Είναι όμως πιθανόν η εισαγγελία να του ασκήσει δίωξη για άλλες, ελαφρύτερες κατηγορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ