Σοβαρότατη παρέμβαση Μενέντεζ, «ταυτίζει» την Τουρκία με το Ισλαμικό Κράτος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ακέραιος γερουσιαστής, χρησιμοποίησε τον επίσημο λογαριασμό της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Γερουσίας για να καταδικάσει τις τουρκικές επιθέσεις κατά στόχων της συμμαχίας που διοικείται από Κούρδους, αλλά και του συριακού στρατού! Το δημοσίευμα μάλιστα που παρέθεσε είναι από το Al-Jazeera και κάνει λόγο ευθέως για «τουρκικές επιθέσεις». Με τον Ρ. Μενέντεζ να συνδέει άμεσα την στρατιωτική δράση της Τουρκίας με την απειλή επανάκαμψης των ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων και ειδικά του ISIS!

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες, διότι η επίκληση του συγκεκριμένου δημοσιεύματος δεν «φωτογραφίζει» απλά, αλλά αναφέρει ξεκάθαρα την Τουρκία:

Έντονη και ξεκάθαρη λοιπόν ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος μάλιστα χρησιμοποίησε τον λογαριασμό της επιτροπής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποδοκιμάσει τις τουρκικές επιθέσεις σε στόχους της Βόρειας Συρίας, παρά το γεγονός ότι θύματα των επιθέσεων ήταν και στρατιώτες του στρατού της Συρίας!

Έγραψε συγκεκριμένα σχολιάζοντας δημοσίευμα του Al-Jazeera, το οποίο έκανε σαφέστατα λόγο για «τουρκικές επιθέσεις»: «Ανησυχητικές αναφορές για αυξημένες επιθέσεις με drone και άλλες στρατιωτικές επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία. Οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους από τις (κουρδικές) SDF πρέπει να συνεχίσουν να διασφαλίζουν ότι το ISIS δεν μπορεί να ξαναχτιστεί στη Συρία, μια αποστολή που είναι κρίσιμη για τα συμφέροντά μας στην περιοχή».

Με την συγκεκριμένη αναφορά ο Μενέντεζ στρέφεται ευθέως κατά της Τουρκίας και των επιθέσεων που κάνει σε συριακό έδαφος, ακόμα και εάν οι στόχοι ανήκουν στον «στρατό του Άσαντ». Πρόκειται για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρέμβαση η οποία υπερβαίνει την μέχρι τώρα αμφιλεγόμενη στάση των ΗΠΑ έναντι των Κούρδων που μάχονται κατά του ισλαμικού κράτους. Για την ακρίβεια, ο γερουσιαστής ταυτίζει την Τουρκία με το ισλαμικό κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ