Νίκος Καραχαλιος για Μητσοτακη: Μετράει μέρες πλέον επειδή είναι πολιτικό ζόμπι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κεραυνούς εξαπέλυσε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ο σύμβουλος στρατηγικής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για το σκάνδαλο υποκλοπών.

«Ο κ. Μητσοτάκης στα ”δημοκρατικά” πραξικοπήματα έχει αποδειχθεί εξπέρ. Είμαστε η πιο αντιδημοκρατική χώρα στην Ευρώπη, πήρε τα σκήπτρα από τον Όρμπαν και τους Πολωνούς φίλους του. Κατάφερε επί 1000 μέρες, λιγότερες απ’ ό,τι ο πατέρας του, και να κάνει τέτοιου τύπου πραξικοπήματα, «πετσώνοντας» τα ΜΜΕ, ικανοποιώντας μια ομάδα επιχειρηματιών στην Ελλάδα, κάνοντας τα χατίρια των ξένων και βασιζόμενος στο ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα είναι άλαλοι» τόνισε ο Νίκος Καραχάλιος σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο 105,5», μιλώντας για την υποθεση παρακολουθήσεων που έχει διασύρει την χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.

KARAXALIOS

Ο ίδιος σχολίασε τις φήμες περί απομάκρυνσης πολιτικών προσώπων από την Επιτροπή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενόψει της συζήτησης για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. «Θα με εκπλήξει να τα βάλει με στελέχη όπως η κ. Κεφαλογιάννη, ανθρώπους όπως ο κ. Τζαβάρας, στελέχη όπως ο Γιάννης Ανδριανός, ο κ. Κουτσούμπας, ο πολύπειρος Γιάννης Τραγάκης. Αυτοί οι άνθρωποι δεν επηρεάζονται. Και αυτό τον τρομάζει». Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ίδια η Όλγα Κεφαλογιάννη, με ανάρτησή της το μεσημέρι της Πέμπτης, ξεκαθάρισε ότι παραμένει στη θέση της και έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου, τονίζοντας ότι «αντικατάσταση μέλους υπάρχει μόνο εφόσον ζητηθεί από τον ίδιο τον βουλευτή, κάτι που στη δική μου περίπτωση δεν υφίσταται». 

Ο κ. Καραχάλιος σημείωσε ότι: «Το σύστημα Μητσοτάκη βασίστηκε στο φόβο και μια έμμεση κρατική τρομοκρατία. Έδωσε νέα διάσταση στην πολιτική φράση “εμείς σας ακούμε”. Ο άνθρωπος αυτός το “εγώ σας ακούω” το εννοεί με την έννοια της επισύνδεσης».

Ο πρώην Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ χαρακτήρισε «ανόητο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ανόητος και η λέξη ανοησία δεν είναι προσβολή, είναι κατάσταση. Ο άνθρωπος χωρίς μυαλό, χωρίς ορθή σκέψη, χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική είναι ανόητος. Όταν έχεις 158 βουλευτές, όταν δήθεν έχει 10 μονάδες προβάδισμα στις εκλογές, όταν σου μετράνε τις τραγωδίες ως ευνοϊκές συγκυρίες και σε αφήνουν να κάνει 7,5 δισ. αναθέσεις, τι θες να κάνεις και υποκλοπές;» πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε: «Ένας άνθρωπος που είχε καταφέρει να επωφεληθεί από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, πέρασε με τις γκάφες και την ανικανότητά του, με τις ανήθικες σκανδαλώδεις και ομολογημένες υποκλοπές σε ένα αντι-μητσοτακικό μέτωπο», είπε και πρόσθεσε και σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέτρεψε την «ελληνική δημοκρατία σε ελληνική τραγωδία:

«Χώρισε την Ελλάδα σε χαφιέδες και θύματα. Είναι ο πρώτος πρόεδρος κυβερνήσεως, του επιτελικού κράτους, που μετέτρεψε την ελληνική δημοκρατία σε ελληνική τραγωδία. Έχουμε έναν ΚΥΠατζή πρωθυπουργό»είπε ο κ. Καραχάλιος και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός φοβάται γιατί μπορεί να καταλήξει ακόμα και στη φυλακή: «Μετράει μέρες πλέον επειδή είναι πολιτικό ζόμπι. Γιατί δεν παραιτείται; Ξέρετε γιατί δεν παραιτείται; Γιατί φοβάται ότι με την τρίτη επισύνδεση που θα βρεθεί πάει μέσω ειδικού δικαστηρίου μέχρι και φυλακή».

«Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν σεβαστές. Η Επιτροπή, η Βουλή, τα κόμματα και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί θα οδηγήσουν τον Μητσοτάκη εκεί που πρέπει» κατέληξε ο κ. Καραχάλιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ