Η Τουρκία επιτέθηκε σε βάση με Σύρους στρατιώτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις των τελευταίων ετών σε στρατιωτική βάση της Συρίας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε στρατόπεδο του συριακού στρατού που σκοπό είχε την παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνιών μεταξύ Ρωσίας, Δαμασκού και Άγκυρας για αποκλιμάκωση στην περιοχή.

Ως αποτέλεσμα μιας απροσδόκητης επίθεσης του τουρκικού στρατού, οκτώ Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ τουλάχιστον δέκα ακόμη στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Η Τουρκία σημείωσε ότι φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι ο συριακός στρατός βρισκόταν στις εγκαταστάσεις, ωστόσο, όπως διαπίστωσαν οι δημοσιογράφοι, η Άγκυρα συμμετείχε προσωπικά στην έγκριση της δημιουργίας αυτού του παρατηρητηρίου το 2019 στο πλαίσιο συμφωνιών με τη Ρωσία, με αποτέλεσμα τα επιχειρήματα της Άγκυρας είναι εντελώς απαράδεκτα, σημειώνει το ρωσικό Avia.pro.

1

«Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στην πόλη Άιν αλ Αράμπ, οκτώ στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Συρίας σκοτώθηκαν, περισσότεροι από δέκα τραυματίστηκαν. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Άγκυρα γνώριζε για την τοποθεσία της στρατιωτικής εγκατάστασης των κυβερνητικών στρατευμάτων, αφού δημιουργήθηκε εκεί, σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας το 2019», σημειώνει το κανάλι “Directorate 4” στο Telegram.

Μια τέτοια επίθεση μπορεί να σχετίζεται με τις προθέσεις της Τουρκίας να πραγματοποιήσει μια πρόκληση προκειμένου να ξεκινήσει «νόμιμα» τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ