Παγώνη: Η παραλλαγή Κένταυρος είναι άκρως μεταδοτική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως μια «άκρως μεταδοτική» υποπαραλλαγή του κορωνοϊού χαρακτήρισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, την «Κένταυρος», υποστηρίζοντας ότι είναι σημαντικό να κάνουμε τεστ μόλις γυρίσουμε από τις διακοπές, αφού υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιος ασυμπτωματικός και να διασπείρει τον ιό.

Η Ματίνα Παγώνη σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό ο καθένας πριν έρθει σε επαφή με τα συγγενικά του πρόσωπα να ελεγχθεί γιατί μπορεί να είναι ασυμπτωματικός και να μεταδώσει».

Για αυτό και συνέστησε να φοράμε μάσκες μετά τις επιστροφές των αδειούχων. Άλλωστε, οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν ότι το αποτύπωμα του κορωνοϊού μες στο καλοκαίρι θα φανεί στα τέλη Αυγούστου, επειδή η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» έχει μια «δυναμική».

Μάλιστα, έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά και στη long Covid, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να λέμε «άντε να κολλήσουμε να το περάσουμε» γιατί «το 30% των ασθενών κάνει Long Covid και είναι μία δύσκολη φάση». Εξήγησε πως πέρα από τις επιπλοκές στην καρδιά και τα πνευμόνια, πολλοί αντιμετωπίζουν και ψυχολογικά προβλήματα που χρήζουν ειδική αντιμετώπιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ