Μακρον: Οι Γάλλοι πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν το τίμημα της ελευθερίας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την Μαρια Δεναξα:

«Το τίμημα της ελευθερίας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία» πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν οι Γάλλοι, σύμφωνα με τον Μακρόν, ο οποίος με την δικαιολογία
της «διαφύλαξης της εσωτερικής ασφάλειας», βγάζει από τον Σεπτέμβριο στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας 30.000 ένοπλους έφεδρους ηλικίας από 18 εως 67 ετών που εκπαιδεύτηκαν στη χρήση όπλων μέσα σε χρόνο ρεκόρ!

🔴 Εκτός από πανάκριβο το τίμημα της «ελευθερίας» του πολέμου που προκάλεσαν και διατηρούν οι ηγεσίες της δυτικής ελίτ, απεύχομαι να είναι και αιματηρό.

🔴Η γαλλική κοινωνία που στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές δεν είχε περιθώρια επιλογών, είναι “καζάνι που βράζει” και προετοιμάζεται για τον δυσκολότερο χειμώνα από τη λήξη του Β’ΠΠ.

ΥΓ. Στις δυστοπίες και στα αυταρχικά καθεστώτα, οι καταστροφές, το χάος, οι πόλεμοι είναι οι μόνοι τρόποι δικαιολογίας παραμονής στην εξουσία και της πολιτικής κοινωνικού ελέγχου

Ενώ στο άρθρο του bfmtv.comδιαβάζουμε:

Ο Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε την Παρασκευή τη «βίαιη επίθεση» της Ρωσίας στην Ουκρανία και κάλεσε τους Γάλλους «να αποδεχθούν να πληρώσουν το τίμημα της ελευθερίας» ενόψει των συνεπειών στην Ευρώπη.

«Σκέφτομαι τον λαό μας, που θα χρειαστεί τη δύναμη της ψυχής για να αντιμετωπίσει τους επόμενους καιρούς, να αντισταθεί στις αβεβαιότητες, μερικές φορές στη χαλάρωση και στις αντιξοότητες και, ενωμένοι, να συμφωνήσει να πληρώσει το τίμημα για την ελευθερία μας και τις αξίες μας», ξεκίνησε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια τελετής για την 78η επέτειο από την απελευθέρωση του Bormes-les-Mimosas (Var) στις 17 Αυγούστου 1944.

Προς μια δύσκολη επιστροφή στο σχολείο και τον χειμώνα

«Από τη βάναυση επίθεση που εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου, ο πόλεμος επέστρεψε σε λίγες ώρες από τα σύνορά μας σε ευρωπαϊκό έδαφος», υπογράμμισε, αφού μίλησε κατά τη διάρκεια της ημέρας τηλεφωνικά με τον πλοίαρχο του Κρεμλίνου για αποστολή αποστολής εμπειρογνώμονες στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίτζια, στόχο επαναλαμβανόμενων βομβαρδισμών που εγείρουν φόβους για ένα νέο Τσερνόμπιλ στη νότια Ουκρανία.

Ο Αρχηγός του Κράτους ζήτησε να υπάρξει «μια σκέψη για τον ουκρανικό λαό, ο οποίος αντιστέκεται ηρωικά στις τρομερές επιθέσεις του ρωσικού στρατού και των βοηθητικών του δυνάμεων».

«Ναι, τα φαντάσματα του πνεύματος της εκδίκησης, οι κατάφωρες παραβιάσεις της κυριαρχίας των κρατών, η αφόρητη περιφρόνηση των λαών, ο ιμπεριαλιστής θα επανεμφανιστούν από το παρελθόν για να επιβληθούν στην καθημερινή ζωή της Ευρώπης μας, των γειτόνων μας, των φίλων μας. “, σφυρήλωσε.
Ο πρόεδρος είχε ήδη προετοιμάσει τους Γάλλους για μια δύσκολη επιστροφή στο σχολείο και τον χειμώνα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στις 14 Ιουλίου, λόγω των κινδύνων από ελλείψεις ενέργειας και εκτίναξης των τιμών που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για να διαρκέσει (ο πόλεμος). Το καλοκαίρι και η αρχή του φθινοπώρου θα είναι αναμφίβολα πολύ σκληρά», είχε δρομολογήσει ο πρόεδρος, αναφέροντας την κατάσταση της «πολεμικής οικονομίας» στην οποία βρίσκεται η χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ