Φωτιά στην Κορινθία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου. Αναμένεται προληπτική εκκένωση κατασκήνωσης στην περιοχή.

Σε δασική έκταση στο Κατακάλι Κορινθίας ξέσπασε νωρίς το απόγευμα πυρκαγιά, με λουόμενους σε παραλία της περιοχής να είναι και εκείνοι που ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, καθώς, όπως φαίνεται στο βίντεο του korinthostv.gr, η φωτιά είναι ορατή από την παραλία.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα επτά οχήματα με 17 πυροσβέστες, που από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ συμβάλλουν και εναέριες δυνάμεις. Σύντομα οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν 89 πυροσβέστες, 52 εκ των οποίων πεζοπόροι, με 16 οχήματα, 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, και 10 αεροσκάφη.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο δήμαρχος Κορινθίας σκοπεύει να δώσει εντολή για προληπτική εκκένωση σε κατασκήνωση, παρότι δεν είναι κοντά στην πύρινη εστία.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η φωτιά πλησιάζει την παλαιά Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου, όπου και έχει διακοπεί η κυκλοφορία, σύμφωνα με το korinthostv.gr. Οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες, με τους πυροσβέστες να μάχονται να την περιορίσουν, προτού πέσει το σκοτάδι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ