Οι Τούρκοι απαγόρευσαν το φετινό προσκύνημα στον Άγιο Φανούριο στην κατεχόμενη Κερύνεια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται η προσπάθεια ισλαμοποίησης των Κατεχομένων της Κύπρου και της απαλοιφής κάθε στοιχείου που θυμίζει Ελληνισμό και Ορθοδοξία, με τις κατοχικές δυνάμεις να απαγορεύουν με τον «τσαμπουκά» προσκύνημα στο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στις ακτές της κατεχόμενης Κερύνειας.

Την ίδια στιγμή που στα Κατεχόμενα θησαυρίζουν από επισκέπτες των καζίνων και των… βενζινάδικων, μη θέτοντας κανένα πρόσκομμα στους Κυπρίους που περνούν τα οδοφράγματα, ήταν ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών που ανακοίνωσε στην «ιστορική και θρησκευτική κίνηση “Αγιος Φανούριος Κερύνειας”» ότι η προσκυνηματική εκδρομή που είχε διοργανωθεί για τις 27 Αυγούστου απαγορεύτηκε. Χωρίς μάλιστα να δοθεί αιτία γι’ αυτή την απαγόρευση, γεγονός που αποδεικνύει ότι αποτελεί μέρος της προσπάθειας των Αρχών των Κατεχομένων να ξεριζώσουν ακόμη και τις… μνήμες.

Στην ανακοίνωσή της η «κίνηση» τονίζει ότι «πρέπει με λύπη και αγανάκτηση να πληροφορήσεις τους προσκυνητές του Αγίου Φανουρίου ότι ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών μάς ανακοίνωσε ότι οι κατοχικές “Αρχές” του ψευδοκράτους απαγόρευσαν το φετινό ειρηνικό προσκύνημα στον Αγιο Φανούριο».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι εδώ και 15 χρόνια, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Φανουρίου, τελούνταν προσκύνημα και παράκληση έξω από το εκκλησάκι, παρουσία εκατοντάδων πιστών. «Η κίνηση εκφράζει τη λύπη της και είναι ανήμπορη από μόνη της να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, που συνεχίζει με έκκληση «στις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην πολιτική ηγεσία και στους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν άμεσα και να προβούν στις δέουσες ενέργειες και παραστάσεις».

«Δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά δύο μέτρα και δύο σταθμά στην “ευαισθησία” για την άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Οι Αρχές ας δώσουν ένα τέλος στην επιλεκτική ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Εμμέσως κριτική ασκείται και στη μέχρι σήμερα πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς τονίζεται ότι «οι προσπάθειες επαναπροσέγγισης πρέπει να είναι αμφίδρομες. Δεν μπορεί και δεν έχουν αποτέλεσμα όταν προέρχονται από τη μία μόνο πλευρά, γιατί οδηγούν σε συνεχείς υποχωρήσεις, ενώ καταλήγουν σε σκλήρυνση της στάσης της άλλης πλευράς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ