Ευρωπαϊκός διασυρμός Μητσοτάκη: Ευρωπαϊκός έλεγχος για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μια σύντομη ανάρτηση απάντησε στον πρέσβη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιωάννη Βραϊλά, η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σόφι ιντ’ Φελτ, σχετικά με τη την επιστολή του για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπου μεταξύ άλλων όχι απλά αμφισβητεί το κατά πόσον αφορά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα ως προς το ζήτημα των παρακολουθήσεων πολιτών αλλά συμβουλεύει (!) την Κομισιόν να αποφύγει στο μέλλον να υιοθετεί επί λέξει δημοσιεύματα από Μέσα που δεν διακρίνονται για την αντικειμενικότητά τους!

H βουλευτής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και µέλος των επιτροπών LIBE και PEGA, αναδημοσιεύοντας το απαντητικό έγγραφο προς την Κομισιόν, από τον κ. Βραϊλά, τονίζει:

«Μια μικρή διόρθωση στον Ι. Βραϊλά: Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αφορά την Ευρώπη και μάλιστα πολύ. Για αυτόν τον λόγο το Ευρωκοινοβούλιο και η Επιτροπή PEGA το διερευνούν. Εκτός από το ότι παραβιάστηκαν νόμοι της ΕΕ όπως το GDPR, ευρωβουλευτές και στελέχη της Κομισιόν στοχοποιήθηκαν. Και τα εθνικά κοινοβούλια είναι μέρος του Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Βραΐλας είναι πρέσβης, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Απόφοιτος της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κάτοχος πτυχίου Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό σε Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.

Στις 5 Αυγούστου ανέλαβε να απαντήσει στην επιστολή της Κομισιόν για τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator από την κυβέρνηση Μητσοτάκη την απάντηση του οποίου δημοσίευσε στο Politico η δημοσιογράφος Νεκταρία Σταμούλη.

Η τελευταία στοχοποιήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου ως ΣΥΡΙΖΑία ωστόσο, στη συνέχεια δημοσιεύτηκε το πλήρες κείμενο της δισέλιδης επιστολής του κ. Βραΐλα προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Politico και της Ν. Σταμούλη.

documentonews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ