Ο Θανάσης Καμπαγιάννης αποδομεί την ομιλία Μητσοτακη στη βουλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δικαίωμα στην αυτο-γελοιοποίηση είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του καθενός, συμπεριλαμβανομένου και κάθε υπουργού.

Για την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των πολιτών, που μετά την παρακολούθηση Ανδρουλάκη είναι βέβαιοι ότι όλα παρακολουθούνται, η σημερινή ομιλία Μητσοτάκη δεν σήμαινε τίποτα. Ο Πρωθυπουργός δεν έκανε καν αυτό που του ζητούσαν όσοι εξακολουθούν να δείχνουν καλοπιστία: δεν εξήγγειλε καν την οποιαδήποτε θεσμική μεταρρύθμιση (έστω και επιδερμική) του νομοθετικού πλαισίου που επέτρεψε τη βιομηχανία των παρακολουθήσεων. Η διαιώνιση της αυθαιρεσίας δικαιολογείται μέσα από ένα κρεσέντο νεο-μακαρθισμού.

Fact checking:

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Σκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή”.

Το αληθές: Στην ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε “νόμιμη επισύνδεση” των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της αν και ελέγχονταν για σοβαρά κακουργήματα. Το γνωρίζουμε αυτό από τη δικογραφία της υπόθεσης, στην οποία δεν περιέχεται καμία διάταξη ή σχετική απομαγνητοφώνηση.

Fact checking:

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η τοποθέτηση ενός διπλωμάτη αποτελεί εγγύηση για τη λειτουργία της ΕΥΠ”.

Το αληθές: Διπλωμάτης ήταν και ο Ιωάννης Κοραντής, διοικητής της ΕΥΠ το 2004-2009, μετέπειτα πολιτευτής του ΛάΟΣ.

Fact checking:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας είναι “ένα μικρό υποσύνολο”.

Το αληθές: Το 2021, για σοβαρά αδικήματα υπάρχουν 3.000 άρσεις απορρήτου, για λόγους εθνικής ασφάλειας 15.000 άρσεις απορρήτου – νόμιμες επισυνδέσεις. “Το 80% για εθνική ασφάλεια”, ανέφερε στην ακρόαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος (8/7/2021).

Fact checking:

Αλέξης Τσίπρας: Οι “μόνες ευρωπαϊκές χώρες” στις οποίες απαγορεύεται κάθε μεταγενέστερη ενημέρωση για παρακολουθήσεις για εθνική ασφάλεια είναι η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και η Ρωσία.

Το αληθές: Εκτός από πέντε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, το ίδιο ισχύει και στη Μ. Βρετανία και την Ισπανία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η “Ευρώπη” δεν είναι γενικά κάποιο πρότυπο δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ