Έντονη ανήσυχα στο ΝΑΤΟ για την παρουσία της Ρωσιας στην Αρκτική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ικανότητες της Ρωσίας στον Βορρά είναι στρατηγική πρόκληση για το ΝΑΤΟ και η συμμαχία χρειάζεται μια ισχυρή συμμαχική παρουσία στην περιοχή της Αρκτικής, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Καναδά.

«Η σημασία του απώτατου Βορρά αυξάνεται για το ΝΑΤΟ και για τον Καναδά γιατί βλέπουμε μια σημαντική ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη με νέες βάσεις, νέα οπλικά συστήματα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ καθώς στεκόταν δίπλα στον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο Κολντ Λέικ, στην Αλμπέρτα.

Ολοκληρώνοντας μια εξαιρετική επίσκεψη στο #Canada , το οποίο συμβάλλει σημαντικά στο #NATO και στη διεθνή ασφάλεια. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνετε, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής υποστήριξης στον #Ukraine , την ηγεσία των πολυεθνικών μας δυνάμεων στη Λετονία και την αύξηση της ευαισθητοποίησής μας για τις εξελισσόμενες #Arctic προκλήσεις.

«Η γεωπολιτική κατάσταση άλλαξε τους τελευταίους μήνες, γι αυτό το λόγο το γεγονός ότι καταλαβαίνουμε ότι η Ρωσία είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για όλους μας, καθιστά επίκαιρο για εμάς να μοιραστούμε με τον γενικό γραμματέα και με το ΝΑΤΟ όλα τα πράγματα που ο Καναδάς κάνει μέσω του NORAD», δήλωσε ο Τριντό αναφερόμενος στον βορειοαμερικανικό αμυντικό οργανισμό στον οποίο συμμετέχουν ΗΠΑ και Καναδάς.

Ήταν υπέροχο να επισκεφτώ το Cambridge Bay, Nunavut την Πέμπτη με τον φίλο μου PM @JustinTrudeau . #NATO είναι μια #Arctic Συμμαχία και #Canada παίζει ζωτικό ρόλο με την παρουσία, τις ασκήσεις και την έρευνα. Είχα επίσης την τιμή να συναντηθώ με τοπικούς ιθαγενείς ηγέτες. Σας ευχαριστούμε που μας φιλοξενήσατε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ