Σε λίγο με τον Μητσοτακη θα τρώμε ακρίδες στην κυριολεξία: Τα έντομα που ενέκρινε η Ευρωπαϊκη Ενωση για να καταναλώνονται απο τους πολίτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο οικιακός γρύλος, το κίτρινο αλευροσκουλήκι και οι ακρίδες ειναι τα πρώτα απο μια σειρά εντόμων που θα μπουν στην διατροφική αλυσίδα των Ευρωπαίων πολιτών, με τους
“επιστήμονες” να επιμένουν πως τα έντομα αυτά μπορούν να αποκτήσουν γεύση που μοιάζει με κρέας ενω αποτελούν ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον γευστικό υποκατάστατο.

Οι αλευροσκώληκες, μια προνυμφική μορφή του κίτρινου σκαθαριού, αν μαγειρευτούν με ζάχαρη βγάζουν γεύση και μυρωδιά όπως του κρέατος, ένα φαγητό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως γευστική πηγή πρωτεΐνης για ανθρώπους.

«Τα έντομα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Πάνω από το 70% της μάζας τους είναι πρωτεΐνη. Επιπροσθέτως, είναι πλούσια σε υγιή Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως το ψάρι. Όμως το ψάρι έχεις 2% Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και κάποια έντομα, ιδιαιτέρως τα αλευροσκούληκα, έχουν πάνω από 14%. Αυτό είναι επτά φορές περισσότερο».

Όταν τα αλευροκούληκα καραμελωθούν με ζάχαρη προκύπτει ένα αλμυρό αποτέλεσμα που στη γεύση μοιάζει με αυτή του κρέατος.

Μαλσιτα ήδη υπάρχουν εκτροφεία εντόμων στην Βρετανία και τη Γερμανία τα οποια παρουσιάζονται σαν επιχειρήσεις με τρέλα έσοδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ