Πεινασμένοι άνθρωποι στο Μπαγκλαντές κυνηγούν πολιτικούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φαίνεται ότι τα θλιβερά γεγονότα που είδαμε στην Σρι Λάνκα, ακόμα κι αν δεν έλαβαν την προσοχή που έπρεπε από τα δυτικά ΜΜΕ, εξαπλώνονται ραγδαία, όπως ακριβώς εξαπλώνεται και η φτώχεια. Οι εικόνες με εξαθλιωμένους πολίτες να εισβάλλουν στα Μέγαρα προέδρων, πρωθυπουργών, υπουργών και άλλων πολιτικών καταστρέφοντας τα πάντα, προφανώς έπρεπε να εξαφανιστούν από την επικαιρότητα. Άλλωστε, η εξαθλίωση που ήδη χτυπά την πόρτα της Ευρώπης πρέπει να ελεγχθεί με κάθε τρόπο, για να μην οδηγήσει σε εξεγέρσεις παρόμοιες, που πιθανότατα να πυροδοτηθούν από αντίστοιχα γεγονότα σε άλλα κράτη.

Παρόμοιες εικόνες αρχίζουμε και βλέπουμε σε πολλές χώρες, όπως στο Πακιστάν όπου μάλιστα εκεί βρίσκεται στο απόγειο και η πολιτική κρίση έπειτα από την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου, Ιμράν Χαν. Με χιλιάδες πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους και τις δυνάμεις καταστολής να προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση με βία, ενώ υπάρχουν εντάλματα σύλληψης για πολλά από τα στελέχη του πρώτου κόμματος σε δημοφιλία.

Η κόλαση της πείνας οδηγεί σε εξέγερση και τον λαό στο Μπαγκλαντές, όπου ήδη η φτώχεια έρχεται να οξυνθεί με τις ραγδαίες ανατιμήσεις. Από κει είναι και το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ