Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ο Γιάννης Μπρατάκος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον νόμο για τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γιάννης Μπρατάκος, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την παραίτηση Δημητριάδη, έγινε γνωστό, ότι την θέση του επρόκειτο να αναλάβει ο κ. Μπρατάκος.

Ωστόσο σε ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε έγινε γνωστό ότι τη θέση του Δημητριάδη αναλαμβάνει για ένα μήνα ο Στέλιος Κουτνατζής, χωρίς ωστόσο να δίνεται κάποια εξήγηση.

Σημειώνεται ότι η ορκωμοσία του κ. Μπρατάκου θα γίνει την Παρασκευή.

Ποιος είναι ο Γιάννης Μπρατάκος:

Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING.

Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, του ‘Αγγελου και του Αλέξανδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ