Ερντογάν και Πούτιν προσεύχονται να μην πέσει ο Κυριάκος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ερντογάν φυσικά αποδείχτηκε γάτος. Τη νύχτα της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019 πανηγύριζε έξαλλα, ευχόμενος τα καλύτερα στον νέο πρωθυπουργό και χαρακτηρίζοντας τον προκάτοχό του ως «εθνικιστή»!

Όχι, ο Ερντογάν δεν έπαιξε Τζόκερ. Ήξερε πολύ καλά γιατί πανηγύριζε. Οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη άλλωστε με την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, είναι ιστορικές και γνωστές. Η επίσκεψη του Κοτς, του μεγιστάνα της κρατικής εταιρείας πετρελαίων της Τουρκίας πριν τις εκλογές του 2019 στο γραφείο του Κυριάκου, ήταν απλώς μία επιβεβαίωση.

Φυσικά, ο Κυριάκος δικαίωσε τον Ερντογάν. Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα φανταζόταν ο Τούρκος πρόεδρος ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα ακρωτηριάσει την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, με τη σφραγίδα μάλιστα του ΟΗΕ! Μιλάμε φυσικά για το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, με το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε καν ασχολείται σήμερα.

C66B929C D506 4B11 9626 50A5280B4074
Η Ντόρα με τον φασίστα Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν

Ούτε στις καλύτερες ονειρώξεις δεν θα φανταζόταν ένας Τούρκος πρόεδρος ότι θα υπήρχε κυβέρνηση της οποίας κορυφαίοι υπουργοί θα έβγαιναν και θα περιόριζαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στα 6 ναυτικά μίλια! Δίνοντας άμεσα την ευκαιρία στην Τουρκία να φτάσει στα 6 μίλια μακριά από τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα φανταζόταν ένας τούρκος ναύαρχος πως θα υπήρχε περίπτωση να φτάσουν τα τουρκικά πολεμικά πλοία δυόμισι μίλια ανοικτά της Σητείας χωρίς να πέσει ούτε τουφεκιά.

Και τέλος, δεν υπήρχε περίπτωση να φανταστεί Τούρκος πρόεδρος ότι θα υπήρχε κυβέρνηση η οποία όχι μόνο δεν θα επεδίωκε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλά θα λειτουργούσε και ως ασπίδα υπέρ των τουρκικών συμφερόντων τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ. Εχθές μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία έχει παραβιάσει απόλυτα την συμφωνία με την ΕΕ αναφορικά με το προσφυγικό και εδώ και δύο χρόνια δεν έχει δεχτεί πίσω ούτε έναν μετανάστη! Με την Ελλάδα όχι απλώς να συνεχίζει να επιτρέπει την χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ευρώπη, να μην ζητά κυρώσεις, αλλά να μην έχει ενημερώσει επίσημα την ΕΕ για αυτό το νέο τουρκικό ανοσιούργημα!

Αυτός όμως που πραγματικά έχει εκπλαγεί από τα δώρα του Κυριάκου, είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας – Ρωσίας έχει δεκαπλασιαστεί μέσα σε λίγους μήνες υπέρ της Ρωσίας. Αντίστοιχα, ο Κυριάκος έλυσε τα χέρια του Πούτιν απέναντι στην Τουρκία, θέτοντας για πρώτη φορά την ρωσική κοινή γνώμη κατά της Ελλάδας. Έτσι, ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να παίζει το παιχνίδι του με τον Ερντογάν χωρίς οι Ρώσοι που είναι από τη φύση τους κατά της Τουρκίας, να διαμαρτύρονται…

Τόσο λοιπόν ο Ερντογάν όσο και ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσεύχονται κάθε βράδυ να έχει ο Θεός καλά τον Κυριάκο…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ