Παράρτημα της Τουρκίας πλέον ο ΟΗΕ, συγκαλύπτει τα εγκλήματα Ερντογάν στην Λιβύη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπήρξε, γενικώς και αορίστως, ανακοίνωση του συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που καταδικάζει τις πρόσφατες ταραχές στην Τρίπολη της Λιβύης λόγω κόστους ζωής, εκ των αμάχων κατοίκων αυτής της Πρωτεύουσας. Πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα του Αντώνιου Γκουτιέρες, αναφέρεται όμως σε αυτή την ανακοίνωση ότι ζητείται από τον ΓΓ τού Οργανισμού, ορισμό και αποστολή εκεί αντιπροσώπου του για να επιληφθεί της ειρήνευσης. Σωθήκανε στην Τρίπολη.

Το μόνο που θα επιτευχθεί εκεί με την άφιξη του διορισμένου από τον Γκουτιέρες, εκπροσώπου, είναι η ισχυροποίηση της Τούρκικης στρατιωτικής παρουσίας που μόνη αποστολή που επιτελεί, είναι η με κάθε μέσον, διατήρηση στην εξουσία του αχυράνθρωπου του Ερντογάν με απώτερο στόχο την εκμετάλλευση, δες αρπαχτή, του πετρελαίου της χώρας αυτής.

Και αυτός είναι ο λόγος που οι εκλογές στην χώρα δεν γίνονται, παρά την ενθάρρυνση εις την πιο πάνω περίεργη ανακοίνωση του Σ.Α. να προχωρήσει η διεξαγωγή, και έτσι η χώρα να κυβερνηθεί δημοκρατικά με τού λαού τη θέληση. Σιγά που θα αφήσει ο από Τουρκία διορισμένος (με το αζημίωτο;) Ντμπεϊμπά ποτέ να διεξαχθούν. Η ευθύνη του Γκουτιέρες για αυτά που συμβαίνουν στην Λιβύη είναι μεγάλη, αν όχι συμμετοχή. Η ενοχή του προκύπτει από την αποδοχή αλλά και ταχεία ανάρτηση του συμφώνου καθορισμού θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τουρκίας Λιβύης κατά σκαιάν παράβαση του διεθνούς Δικαίου όποίον όφειλε να γνωρίζει τί γράφει, αφ ενός, και αφ ετέρου την πάνω στο σύμφωνο αυτό υπογραφή εκ μέρους του λαού της Λιβύης, κάποιου Σάραντζ ,εντελώς προσωρινού, πού κανείς δεν γνωρίζει πού σήμερα κατοικοεδρεύει.

Έχουν λοιπόν οι τυχαίοι καί προσωρινοί δικαιοδοσία νά υπογράφουν τέτοιας βαρύτητας συμφωνητικά; Και μάλιστα ο Γκουτιέρες να τα αποδέχεται κα να τα παρουσιάζει αναρτημένα στον διεθνή Οργανισμό τού οποίου προίσταται; Αν ναί τότε γιατί τα επίσημα κράτη συνέρχονται συσκέπτονται και αποφασίζουν περί διεθνούς δικαίου; Αυτό λοιπόν το παράνομο συμφωνητικό κραδαίνουν οι Τούρκοι, καί έκαναν επέκταση αναταραχής και στην Κρήτη, προδιαθέτοντας με «αναλύσεις» σε εκπομπές στα εκεί Τούρκικα κανάλια, αναμεταδιδόμενες άνευ χρονοτριβής στα εδώ τουρκοκάναλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ