Τουρκία: Δεν υπάρχουν νέα του Οτσαλάν από τον Μάρτιο του 2021 – Τι ζητάει η οικογένεια του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η οικογένεια του φυλακισμένου ηγέτη των Κούρδων,  Αμπντουλάχ Οτσαλάν, υπέβαλε αίτημα στην Εισαγγελία της Προύσας και στη Διοίκηση των Φυλακών Ιμραλί να τον επισκεφθούν.

 Ο αδελφός του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Μεχμέτ Οτσαλάν και ο μεσολαβητής του, Μεζλούμ Ντιντς, ο αδερφός του Ομέρ Χαϊρί Κονάρ, Αλί Κονάρ, ο αδερφός του Χαμίλι Γιλντιρίμ, Πολάτ Γιλντιρίμ και η αδερφή του Βεϊσί Ακτάς, Μελιχά Τσετίν, που βρίσκονται στη φυλακή του Ιμραλίν, ζήτησαν να συναντήσουν τους συγγενείς τους.

Η υπόθεση κατατέθηκε στη Δημοκρατική Εισαγγελία της Προύσας και η υπόθεση διαβιβάστηκε στη Διοίκηση των Φυλακών Ιμραλί μέσω της Εισαγγελίας.

Οι δικηγόροι του ηγέτη των Κούρδων,  Αμπντουλάχ Οτσαλάν, έχουν ζητήσει να τον συναντούν δύο φορές την εβδομάδα, αλλά τα αιτήματά τους έχουν επανειλημμένα απορριφθεί.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν από τις 25 Μαρτίου 2021. Το τουρκικό κράτος και οι θεσμοί του χρησιμοποιούν διάφορες δικαιολογίες για να αποτρέψουν τις συναντήσεις, όπως σημειώνει η Rojava News.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ