Η κατάρρευση του Μπάιντεν, η έφοδος του FBI στον Τραμπ και οι υποκλοπές Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοσκοπική κατάρρευση του Τζο Μπάιντεν εξηγεί ως ένα βαθμό την σπουδή της κυβέρνησης του να μεθοδεύσει την έφοδο στην βίλα του Τραμπ. Το συγκριτικό βίντεο σε αντίστοιχες συγκέντρωσης του νυν και του πρώην προέδρου, απεικονίζει ως ένα βαθμό το τι θα συμβεί στις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο Τραμπ μιλάει σε κατάμεστες αίθουσες, ο Μπάιντεν σε μία θλιβερά σκηνοθετημένη ομάδα ανθρώπων.

Η έφοδος μάλιστα γίνεται την ώρα που η Αμερική συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις και τα πεπραγμένα της οικογένειας Μπάιντεν, που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε ανατρέψει ήδη την κυβέρνηση.

Ναρκωτικά, υπόνοιες ακόμα και για ερωτικές συνευρέσεις με ανήλικους, αλλά κυρίως οι βρώμικες σχέσεις με την Ουκρανία και το FBI. Η αποκάλυψη του λάπτοπ του Χάντερ Μπάιντεν, αρχικά θεωρήθηκε ως ρωσική προσπάθεια παραπληροφόρησης. Με αυτόν τον τρόπο, ο Μπάιντεν πήρε τις εκλογές. Σήμερα, ακόμα και τα συστημικά μέσα παραδέχθηκαν ότι έλεγαν ψέματα. Τα ευρήματα στον υπολογιστή του υιού Μπάιντεν ήταν αληθινά και δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά για την πολιτική των ΗΠΑ στο ουκρανικό.

Συνοπτικά, η οικογένεια Μπάιντεν εισέπραττε εκατομμύρια από την Ουκρανία και σήμερα ενισχύει με δεκάδες δισεκατομμύρια την ίδια χώρα από τον κρατικό κορβανά των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν μάλιστα ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομπάμα, είχε εκβιάσει τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο, προκειμένου να απολύσει τον γενικό εισαγγελέα ο οποίος διερευνούσε τις σκανδαλώδης δραστηριότητες του γιου του στην χώρα.

Στην Ελλάδα, φαίνεται ότι συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζοντας ότι η μοναδική του ελπίδα να παραμείνει στην εξουσία ήταν η εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσπάθησε με κάθε τρόπο να τις επηρεάσει, φτάνοντας ακόμα στο σημείο να αλιεύσει στοιχεία από την προσωπική ζωή του Νίκου Ανδρουλάκη, ώστε – όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε – να τον εκβιάσει.

Έχουμε λοιπόν αντίστοιχες συμπεριφορές από δύο ηγέτες που ακολουθούν ταυτόσημη πολιτική σε όλα τα διεθνοποιημένα θέματα. Το κυριότερο, δύο ηγέτες που εμφανίστηκαν ως φιλελεύθεροι, φαίνεται ότι εργαλειοποιούν διωκτικές αρχές για να χτυπήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Έχοντας μάλιστα και οι δύο την αμέριστη στήριξη των συστημικών ΜΜΕ των χωρών τους, επιδιώκουν να εμφανίσουν αυτές τις ενέργειες που συνιστούν πραξικόπημα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, ως κανονικότητα.

Φαίνεται όμως ότι η δημοκρατία διαθέτει μηχανισμούς αυτοπροστασίας ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές. Όπως όλα δείχνουν, Τζο Μπάιντεν και Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταρρεύσουν παρέα. Δεν θα φταίει μάλιστα καμιά Ρωσία, μόνον η δική τους ασυδοσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ