Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού απο σημερα το βράδυ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Μάλιστα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού προειδοποιώντας για ισχυρούς ανέμους και κεραυνούς.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα πλήξουν κυρίως τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Πιο αναλυτικά, από σήμερα το βράδυ (04-09-2022) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (05-09-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Αύριο Δευτέρα (05-09-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία τη βόρεια Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης), τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και πιθανόν την ανατολική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Από αργά το απόγευμα σχεδόν αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρά, βαθμίαια όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ