Το δολοφονικό καρναβάλι του Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσιεύματα φέρουν να είναι αγκυροβολημένη σε λιμάνι του Ισραήλ, μία Τούρκικη φρεγάτα, πράγμα που είχε να συμβεί πριν κοντά δέκα χρόνια.Τί το παράδοξο; Όταν στις τελευταίες εκλογές στο Ισραήλ, την επομένη των αποτελεσμάτων, παραμερίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, που έγινε καί κυβέρνηση, ως δια μαγείας το κόμμα Νετανιάχου, αυτό ήταν επόμενο.

Οι αποκατάσταση των μέχρι τότε μή σχέσεων των δύο χωρών ήταν δρομολογημένη ως αποτέλεσμα ένδειξης πειθήνιας υπακοής, δες Τούρκικος τεμενάς κλπ, προς Αμερική/Ισραήλ. Οι δε Παλαιστίνιοι, στο ράφι «αρχειοθετημένοι». Αφού η αλά Τούρκα προς αυτούς πολύχρονη λατρεία που μόνο σκοπό είχε να τα πιάσει ο Ερντοάν από τούς Άραβες πετρελαιάδες είχε λάβει τέλος.

Μία δε τελευταία επίσημη επίσκεψη Ερντοάν στην Αραβία εκμαιευθείσα υπό το πρόσχημα επιθυμίας τού ταπεινού προσκυνητή να προσευχηθεί στην Μέκκα, εντέχνως προβληθείσα στα κανάλια, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αφού « ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται». Ε, εκεί κράτησε λίγο περισσότερο, όμως η αμέσως μετά την επίσκεψή, η εκδοθείσα στη Ριάντ ανακοίνωση, δεν ανέφερε τα από Τουρκία αναμενόμενα.

Μια δε χθεσινή διαρροή πως Ρωσία Τουρκία και Συρία τά βρήκαν για τους Σύρους αντάρτες, δεν είναι τίποτε άλλο, από ένας ακόμη «μεγαλοπρεπής τεμενάς» Ερντοάν προς τους ενδιαφερομένους, αφού οι αντάρτες στη Συρία δουλεύανε για τον Τούρκο υπό το πρόσχημα της Ισλαμικής αλληλεγγύης. Μόνο που τώρα δεν συνέφερε αφού οι χορηγοί, διέκοψαν χρηματοδότηση. Έτσι η «Αραβική άνοιξη» εκεί τέλειωσε. Τους έμεινε «για άρμεγμα» μόνο η Λιβύη μόνο που εκεί ακόμα παίζεται.

Συνεπώς δεν έμενε τίποτε άλλο στους Τούρκους από το να θυμηθούνε την Σμύρνη. Έβγαλαν πάλι τα «αποκριάτικα» από τα σεντούκια, ξανά στήσανε τους μασκαράδες πίσω από τον ομιλούντα Πρόεδρο Ερντοάν, κάτι ανάλογο με τις φιέστες για την άλωση στην Κωνσταντινούπολη, με τη διαφορά ότι τότε στην Πόλη, ίσως να τα φορούσανε, και να τους πηγαίνανε.

Στην Σμύρνη όμως, εμφανές το Καραγκιοζιλίκι τους. Σε λίγο μπορεί να δούμε τέτοιους και ως Προεδρική φρουρά στο σεράι του Ερντοάν. Γιατί όχι; Εκλογές έρχονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ