Λιζ Τρας: Η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ και την Τερέζα Μέι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Λιζ Τρας ορίστηκε η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας σήμερα, κερδίζοντας μια κούρσα για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει κρίση κόστους ζωής, βιομηχανικές αναταραχές και ύφεση.

Μετά από εβδομάδες διαγωνισμού ηγεσίας που είδε την υπουργό Εξωτερικών να έρχεται αντιμέτωπος με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, η Τρας βρέθηκε στην κορυφή σε ψηφοφορία των μελών του Συντηρητικού Κόμματος.

Κατά την ψηφοφορία η Λιζ Τρας εξασφάλισε 81.326 ψήφους (το 57,4%), έναντι 60.399 ψήφων (42,6%).

Η Τρας θα είναι η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας – μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ και την Τερέζα Μέι. Και το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενταχθεί σε μια μικρή λέσχη χωρών που είχε τουλάχιστον τρεις γυναίκες αρχηγούς κυβερνήσεων.

Οταν η Λιζ Τρας είχε μπερδέψει τον Νίκο Δενδια με τον Νίκο Βέρτη

Η Βρετανίδα ΥΠΕΞ τάγκαρε τον Νίκο Βέρτη αντί για τον Νίκο Δένδια σε ανάρτηση που ανέβασε, προκαλώντας τσουνάμι γέλιου με την απροσεξία της.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα είναι ενωμένα στην καταδίκη της βάρβαρης εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία και στην απομόνωση της Ρωσίας στην παγκόσμια σκηνή.

Nikos Vertis τα συλλυπητήριά μου για τους θανάτους εθνικών Ελλήνων στην Ουκρανία και συμφωνήσαμε να συγκεντρώσουμε τους εταίρους μας για να λογοδοτήσουμε τη Ρωσία. έγραψε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ.

5240729F 8F49 47D5 B0A6 E89E1397ACE4

Βέβαια λίγο αργότερα διόρθωσε την ανάρτηση της:

🇬 🇧 🇬🇷 Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα ενώνονται στην καταδίκη της βάρβαρης εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία & στην απομόνωση της Ρωσίας στην παγκόσμια σκηνή.

Πρόσφερα Νίκος Δένδιας τα συλλυπητήρια μου για τους θανάτους Ελλήνων στην Ουκρανία και συμφωνήσαμε να συσπειρώσουμε τους εταίρους μας για να κρατήσουμε τη Ρωσία για να λογοδοτήσουν.

Η Βρετανίδα ΥΠΕΞ τάγκαρε τον Νίκο Βέρτη αντί για τον Νίκο Δένδια στο twitter και η ελληνική κυβέρνηση της απάντησε “Δεν πάει να λέει κι ο κόσμος πως στα ίδια λάθη επιμένω, εγώ αυτό που θέλω κάνω τελικά”.

Μανδαμ άμα βάλουμε ΥΠΕΞ τον Νίκο.. Βέρτη δεν σώνουν όλα τα πυρηνικά του κόσμου τον #Πουτιν και την #Ζαχάροβα 😂🤣😂😂

Η Βρετανίδα ΥΠΕΞ Τρας τάγκαρε τον Νίκο Βέρτη αντί για τον Νίκο Δένδια στο twitter και η ελληνική κυβέρνηση την έστειλε για ανακύκλωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ