Κινα: Πολύ ισχυρός σεισμος – Πολλοί νεκροι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε σήμερα το πρωί την επαρχία Σετσουάν στην Κίνα, με τα 6,8 Ρίχτερ να είναι τα περισσότερα που καταγράφονται στην περιοχή από το 2017.

Τουλάχιστον 21 είναι -μέχρι στιγμής- τα θύματα του σεισμού που συγκλόνισε την επαρχιακή πρωτεύουσα Τσενγκντού, μια πόλη περίπου 21 εκατ. κατοίκων, αλλά και πιο απομακρυσμένες επαρχίες, όπου δρόμοι και κατοικίες υπέστησαν ζημιές από κατολισθήσεις, ενώ οι επικοινωνίες διακόπηκαν σε τουλάχιστον μία περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με το κινεζικό σεισμολογικό κέντρο, το επίκεντρο της δόνησης ήταν στην πόλη Λουντίνγκ, μια ορεινή περιοχή περίπου 226 χλμ. νοτιοδυτικά της Τσενγκντού. Δεν έχουν, πάντως, αναφερθεί ζημιές σε φράγματα και υδροηλεκτρικούς σταθμούς σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, αν και ζημιές στο επαρχιακό ενεργειακό δίκτυο έχουν επηρεάσει την ηλεκτροδότηση περίπου 40.000 καταναλωτών.

Οι σεισμοί είναι κάτι συνηθισμένο στη νοτιοδυτική κινεζική επαρχία Σετσουάν, ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή της προς δυσμάς, αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, στις αυξημένες απώλειες ανθρώπων από την ισχυρότατη δόνηση, ίσως να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι η πληγείσα περιοχή τελεί υπό lockdown λόγω της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ