Προετοιμάζει το έδαφος για να επιστρέψει στα βιβλία ο Αδωνις; Δεν άφησε λεπτο την Σακελλαροπούλου στην εκθεση βιβλίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλησιάζουν οι εκλογες και στην ΝΔ ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, μακριά απο την εξουσία. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που ο γνωστός για την πετυχημένη του πορεία στις πωλήσεις βιβλίων, Αδωνις Γεωργιαδης εδειξε τοσο μεγαλο ενδιαφέρον για την εκθεση βιβλίου στο Ζάππειο. Μάλιστα ανέλαβε και χρεη συνόδου της κυριας Σακελλαροπούλου που δεν την άφησε λεπτο απο τα μάτια του.

Το 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου εγκαινίασε στο Ζάππειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, καθώς και στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Κατά τον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για την ανάγκη στήριξης του βιβλίου, επισημαίνοντας ότι είναι «στενά συνδεδεμένο με την πολιτισμική εξέλιξη της κοινωνίας και αποτελεί φορέα πραγματικής αλλά και συμβολικής δύναμης». Επίσης, παράλληλα συνεχάρη τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη συνδιοργάνωση αυτής της όμορφης γιορτής, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και «όλους όσους εργάστηκαν για να φτάσουν χιλιάδες βιβλία από τις αποθήκες στους πάγκους των περιπτέρων, δίνοντάς μας τη χαρά να τα φυλλομετρήσουμε, να τα συζητήσουμε, να τα αγοράσουμε και να τα διαβάσουμε, ενεργοί συμμέτοχοι μιας συναρπαστικής περιπέτειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ