Οι Πολωνοί απαιτούν τις γερμανικές αποζημιώσεις και οι δικοί μας κάνουν μπάνιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δόθηκε στην δημοσιότητα πρόθεση της σημερινής Πολωνικής κυβέρνησης αξίωσης από την (ενωμένη πλέον) Γερμανία,……τόσων χρημάτων ως αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστη η χώρα αυτή τα χρόνια τής μετά την εισβολή κατοχής της από τους τότε Ναζί.

Όσα και να ζητήσουν οι Πολωνοί λίγα είναι, σε σύγκριση από αυτά που τραβήξανε στον Β. Παγκόσμιο. Όμως τα ίδια αν όχι και χειρότερα υπέστησαν και από τους αμέσως επόμενους εισβολείς τους Σοβιετικούς, που κλπ κλπ.όλα γνωστά. Όμως η εδώ στην Ελλάδα κυβέρνηση που απέφυγε να πάρει θέση, πρέπει να σταθεί αρωγός, και στό μέτρο του δυνατού, διότι αν μή τί άλλο είναι μία καλή ευκαιρία αποθάρρυνσης σημερινών «ορεξάτων» και «τσαμπουκαλεμένων» για εισβολές, αφού όχι απλώς νομίζουν, είναι βέβαιοι γλυκαμένοι από το Κυπριακό, πως δεν θα υπάρξουν συνέπειες.

Θα πρέπει λοιπόν και η σημερινή εδώ στην Ελλάδα κυβέρνηση, μαζί με το όλον φάσμα του πολιτικού αξιώματος, με τους αριστερίες περιλαμβανομένους να πάρουν θέση και να απολογηθούν στον λαό, δια το ποίος ο λόγος που δεν θέτουμε ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων από τη γειτονική Αλβανία για τις καταστροφές που προκάλεσαν στην χώρα μας όντες συνένοχοι/σύμμαχοι του φασίστα Ιταλού.

Προχθές ακόμα υπήρξε μαύρη επέτειος εκτέλεσης Ελλήνων από τούς Ιταλοτσάμηδες που επί τετραετία οργίαζαν πάνω στην κατακτημένη χώρα μας. Και όμως ενώ εμείς σιωπούμε, αυτοί αντιθέτως καμαρωτοί καμαρωτοί διεκδικούν φωναχτά.

Ας μή μιλήσουμε για Κύπρο, διότι ……θα χρειαστούν εξηγήσεις πάμπολλες, όπως τί απέγινε η δικαίωση της κ. Λοϊζίδου από το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως προς την μή συνέχιση της πιλοτικής αυτής απόφασης περαιτέρω. Καλά τα καλοκαιρινά μπανάκια των κυβερνητικών, τους βλέπουμε άλλωστε από το μαύρισμα, όμως παραλείψεις Εθνικού υπαρξιακού θέματος έπρεπε να τούς είχαν απασχολήσει. Έτσι εμείς που τούς επιλέγουμε πρέπει και να τούς τα θυμίζουμε. Από την «άκρα» μέχρι την άλλη «άκρα» και να μην εξαιρείται κανένας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ