Η Ισπανία επεκτείνει το πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι το πλαφόν επεκτείνεται στη βαριά βιομηχανία, ενώ τα ισπανικά νοικοκυριά έχουν εξοικονομήσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ισπανία θα επεκτείνει το ανώτατο όριο της τιμής του φυσικού αερίου σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που συνδέονται με τη βαριά βιομηχανία όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε μια προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές στην ενέργεια.

Ο Σάντσεθ είπε ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει προσωρινά τους κανονισμούς της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που σχετίζονται με τη χρήση θερμότητας από βιομηχανικές διαδικασίες όπως η παραγωγή πλακιδίων, σκυροδέματος ή λιπασμάτων.

«Θα κάνουμε μια εξαίρεση για τους μεγάλους χρήστες (φυσικού αερίου) ώστε να καλύπτονται προσωρινά από τον ιβηρικό μηχανισμό», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Γερουσία, αναφερόμενος σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που επιτρέπει στην Ισπανία και την Πορτογαλία να επιδοτούν το κόστος φυσικό αέριο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Σάντσεθ είπε ότι το ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είχε ήδη εξοικονομήσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ στα ισπανικά νοικοκυριά από τα μέσα Ιουνίου.

Εξέφρασε υπερηφάνεια για το γεγονός ότι οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την Παρασκευή για τη θέσπιση του ίδιου μέτρου σε ολόκληρο το μπλοκ ως μέρος μιας σειράς επιλογών για τον περιορισμό της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας.

Στην Ισπανία, αυτές οι τιμές έχουν πιάσει εταιρείες σε επιχειρήσεις έντασης ενέργειας που τώρα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της πώλησης των προϊόντων τους κάτω από την τιμή κόστους ή της μείωσης της παραγωγής.

Με πληροφορίες απο το rosa.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ