Βασίλισσα Ελισάβετ: Η τελευταία της παρουσία σε μεγάλη δημόσια εκδήλωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2019 στην 75η επέτειο για την απόβαση στην Νορμανδία.

Ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ σε μεγάλη συγκέντρωση. Συγκεκριμένα, ήταν το 2019 στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την “D-Day”, της τεράστιας επιχείρησης των Συμμαχικών Δυνάμεων που σηματοδότησε την αρχή του τέλους της κτηνωδίας του πολέμου που επέβαλε στον πλανήτη η ναζιστική Γερμανία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ κάθισε στην πρώτη σειρά των επισήμων, μαζί με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, τον τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Έλληνα προέδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Στην πρώτη σειρά των επισήμων κάθισαν επίσης ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε και ένα σύντομο διάλογο με τη βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ τις συστάσεις έκανε η Τερέζα Μέι.

Δείτε το βίντεο:

Το πιο συγκινητικό σημείο της τελετής, ήταν η ομάδα 300 επιζώντων της ιστορικής ημέρας που τιμήθηκαν από τους παρευρισκόμενους για την προσφορά και τις θυσίες τους στον αγώνα κατά του Ναζισμού.

Τα φλας των φωτογράφων μονοπώλησε για μία ακόμη φορά η Μελάνια Τραμπ, με μία άκρως εντυπωσιακή και κομψή εμφάνιση στα λευκά, η οποία αυτή τη φορά έμοιαζε να βρίσκεται σε πολύ καλή διάθεση συνομιλώντας συνεχώς και χαμογελώντας με το σύζυγό της και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

«Αυτή η συνεργασία είναι επίκαιρη και αναγκαία, αν αναλογισθούμε τι συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη. Μέσω αυτής πρέπει, για μιαν ακόμη φορά, να υπερασπισθούμε, σε όλο τον κόσμο, την ειρήνη, την ελευθερία και την Δημοκρατία. Και κάθε μια πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτό το ιστορικό χρέος», είχε δηλώσει τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην συνεργασία των συμμάχων που επισφραγίστηκε από την απόβαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ