Ανεπίτρεπτο φάουλ του Μακρον σε Μητσοτακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ετοιμότητα του Έλληνα πρωθυπουργού τον έβγαλε εντέλει από την δύσκολη θέση, απόρροια μιας απρεπούς κίνησης του Εμανουέλ Μακρόν.

Για την ακρίβεια, ο Γάλλος πρόεδρος έπραξε το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει εις βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη: Να τον αναγκάσει να μιλήσει χωρίς να έχει σημειώσεις!

Άσχετα εάν ο Γάλλος πρόεδρος είχε δόλο ή απλώς έφερε σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο άθελά του, έπρεπε τουλάχιστον να έχει δει την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να απαντά σε 82 ερωτήσεις με την βοήθεια σημειώσεων και να έρχεται ο Γάλλος πρόεδρος να τον εκθέτει με τέτοιον τρόπο, βάζοντας τον να πει κουβέντες μπροστά σε όλο τον κόσμο χωρίς πρωτίστως να τον προειδοποιήσει.

Εκεί όμως φάνηκε η απόλυτη ετοιμότητα του Κυριάκου, που μας βγάζει ασπροπρόσωπους ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Σε χρόνο μηδέν λοιπόν, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος είχε ξεκινήσει τις δηλώσεις του, ο Κυριάκος με ένα λεβέντικο νόημα που θύμισε τον αξέχαστο Νίκο Ρίζο στα μπουζούκια, ζήτησε και εντέλει πήρε τις πολύτιμες σημειώσεις του, πριν ακόμα έρθει η σειρά του να μιλήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ