Νέος αιφνίδιος θανατος υψηλόβαθμου ρώσου, στελέχους ενεργειακού κολοσσού: Νεκρος ο Ιβάν Πετσόριν στα 39 του μόλις χρόνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος Ιβάν Πετσόριν, 39 ετών, υψηλόβαθμο στέλεχος σε ρωσικό ενεργειακό κολοσσό, διαπιστώθηκε ότι πέθανε το Σάββατο αφού έπεσε στη θάλασσα ενώ έπλεε στα ανοιχτά του νησιού Russky στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης Άπω Ανατολής και Αρκτικής (ERDC), Πετσόριν είχε παραστεί στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ – το οποίο φιλοξένησε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βλαδιβοστόκ – λίγες μέρες νωρίτερα. Το σώμα του ανασύρθηκε από το νερό τη Δευτέρα μετά από εκτεταμένη έρευνα.
«Ο θάνατος του Ιβάν είναι μια ανεπανόρθωτη απώλεια για φίλους και συναδέλφους, μια μεγάλη απώλεια για την εταιρεία», ανέφερε το ERDC σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

CAABBEB2 D024 4171 8CF2 F8E2891CFCD4
Το δημοσίευμα με την ανακοίνωση του θανάτου

Στελέχη από κρατικούς ομίλους ενέργειας, όπως η Gazprom και η Lukoil, έχουν χάσει τη ζωή τους μυστηριωδώς, από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας τον Φεβρουάριο.

Την 1η Σεπτεμβρίου, ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, 67 ετών, αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου Lukoil, πέθανε από πτώση από το παράθυρο ενός νοσοκομείου της Μόσχας – το ίδιο νοσοκομείο όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέδωσε τα τελευταία του σέβη στον πρώην Σοβιετικό ηγέτη Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος πέθανε στις 30 Αυγούστου.

Τον περασμένο μήνα, ο Λετονοαμερικανός επιχειρηματίας και διάσημος κριτικός του Πούτιν Νταν Κ. Ράπαπορτ λέγεται ότι πήδηξε από το παράθυρο του διαμερίσματός του. Η αστυνομία της Ουάσιγκτον έχει πει ότι δεν υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας προς το παρόν, αν και η χήρα του Ράποπορτ, η Αλένα Ράποπορτ, αμφισβήτησε τις αναφορές ότι ο θάνατος του συζύγου της ήταν αυτοκτονία. «Δεν υπήρχε σημειώμα αυτοκτονίας, ούτε αυτοκτονία, ούτε ταξίδι στο Λονδίνο, ούτε χωρισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στις 25 Φεβρουαρίου—την ημέρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία—το πρώην στέλεχος της Gazprom, Alexander Tyulyakov, 61 ετών, βρέθηκε νεκρός από απαγχονισμό στο σπίτι του κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Ο ουκρανικής καταγωγής μεγιστάνας του πετρελαίου Mikhail Watford βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στην Αγγλία τρεις ημέρες αργότερα, ενώ ο δισεκατομμυριούχος Vasily Melnikovτης ρωσικής εταιρείας ιατρικών προμηθειών MedStom βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Ρωσία τον Μάρτιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ