Το Περλ Χάρμπορ του Πούτιν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να λοιπόν που ο Ζελένσκι της Ουκρανίας πανηγυρίζει που επανακατέκτησε χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα Ουκρανικά εδάφη χωρίς αντίσταση, στα οποία ο Ουκρανικός στρατός βρήκε ερημιά και παρατημένο Ρωσικό οπλισμό από τους αποχωρήσαντες από αυτά τα εδάφη Ρώσους. Το τί αυτό σημαίνει κανείς δεν μπορεί τώρα να το εξηγήσει πέραν της Ρωσικής ανακοίνωσης περί αναδιάρθρωσης των εις Ουκρανία επιχειρούντων ενόπλων Ρωσικών δυνάμεων.

Όλα λοιπόν μόνα τους θα εξηγηθούν από τις εξελίξεις. Εξελίξεις για τις οποίες ούτε έκβαση μα ούτε και το πότε θάρθει αυτή η ώρα έχει δοκιμάσει κάποιος να πρόβλεψει. Συνεπώς το τί μέλλει γενέσθαι παραμένει στα χέρια του προέδρου Πούτιν, ο οποίος Πούτιν δεν ανακοινώνει προθέσεις. Το τί ακριβώς σχεδιάζει να πράξει δεν το δημοσιοποιεί.

Γεγονός πάντως είναι ότι στο εσωτερικό της Ρωσίας η ουκρανική επέλαση παρομοιάζεται με το Περλ Χάρμπορ. Το θέμα είναι εάν ο Πούτιν θα το χρησιμοποιήσει, όπως έκανε και ο Ρούσβελτ, προκειμένου να εμπλέξει την Ρωσία σε ένα γενικευμένο πόλεμο, τώρα που η κοινή γνώμη φαίνεται να έχει μεταστραφεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ