«Ίσες αποστάσεις» με την Τουρκία, σημαίνει διχοτόμηση του Αιγαίου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναινέσει λοιπόν της Ελλάδας θα τρυπώσει πάλι στο Ευρωπαϊκό Πολιτικό γίγνεσθαι η Τουρκία, με τον Μητσοτάκη να αποδέχεται του Μακρόν τα επιχειρήματα προς τούτο. Από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί σιγή και ουδέν ερωτώνται επ αυτού σε συνεντεύξεις στελέχη αυτής.

Ο Δένδιας που οφείλει να πάρει θέση πού βρίσκεται; Το μόνο θετικό που μπορεί να εικάσει απλώς ο πολίτης είναι πως για να λυσσάνε ταυτόχρονα με την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στο Παρίσι οι Τούρκοι, ίσως, λέμε ίσως, κάτι δεν τους αρέσει. Η δε άλλη περίπου τις ίδιες μέρες κατάπτυστη συνέντευξη που παραχώρησε στους Τούρκους ο πρώην ειδικός απεσταλμένος τού ΟΗΕ στην Κύπρο Αλβάρο Ντε Σότο, παίρνοντας το μέρος του δικής του εμπνεύσεως σχεδίου Ανάν (από το όνομα του ΓΓ τού ΟΗΕ που «προίστατο») κατηγόρησε τούς Έλληνες της Κύπρου που το απέρριψαν κατά 70% και βάλε ως μή αντικειμενικό, εκθειάζοντας έτσι τον Τούρκο που το ενέκρινε με το ίδιο περίπου ποσοστό.

Αυτές λοιπόν είναι οι «ίσες αποστάσεις» για τις οποίες ακούσαμε και πρόσφατα από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ μαζί με τον Μπλίνκεν των ΗΠΑ για τις Τούρκικες απαιτήσεις (διαφορές τις χαρακτήρισαν) εις βάρος της Ελλάδας. ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ= ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ! Όπως ακριβώς θέλουν οι Τούρκοι.

Αν είναι δυνατόν. Εδω τονίζεται πως όπως στο ΝΑΤΟ έτσι και στο Παρίσι επι σείστηκε στον Μητσοτάκη ο «κίνδυνος» να ολισθήσεις η Τουρκία στην αγκαλιά του Πούτιν. « Τί είχες Γιάννη; Τ´είχα πάντα» ακόμα μια από τα ίδια για πολλοστή φορά. Εδώ ελέγχεται και η συμπεριφορά Μακρόν δεσμευμένου να πολεμήσει για μας, σμικρύνοντας έτσι την πιθανότητα. ( Κορόιδο είναι;).

Πάντως θα πρέπει να δεχτούμε ότι, ως τούτο φαίνεται, ο επανεμφανιστείς Ντε Σότο άφησε άνοιγμα μικρής τροποποίησης του σχεδίου του ( έ ρε τι κάνει το αέριο) επ οφελεία των Ελλήνων ίσως. Τί άλλο ; Αλίμονο ! Ζητάμε μόνη εγγυήτρια του νησιού την ΕΕ συν το ΝΑΤΟ κατόπιν έγκρισης της ΕΕ, αποκλειομένης της Τουρκίας και της Ελλάδας αλλά καί της Αγγλίας. Από τα υπόλοιπα εννέα σημεία το σχεδίου,να αφαιρεθεί το 20% από τούς Τούρκους και να προστεθεί τούτο στου Έλληνες του νησιού.

Και ένα ακόμα σημείο να αδρανοποιηθεί. Ούτε στους μεν, ούτε στους δέ. Και τελείωσε. Αν και πάλι έτσι οι ίσες αποστάσεις, που τους αρέσουν, δεν τηρούνται, αλλιώς το σ. α. του οργανισμού να πάρει θέση για το ΓΓ του Γκουτέρες, καί το διπλωμάτη του Ντε Σότο. Και να τελειώσει εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ