Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί δεν έχει ταφεί ακόμα ο πρίγκιπας Φίλππος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δούκας του Εδιμβούργου θα κηδευτεί οριστικά ταυτόχρονα με τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Μετά την κηδεία του στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Ουίνδσορ τον Απρίλιο του 2021, το φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου τοποθετήθηκε στον Βασιλικό Θόλο. Θα μεταφερθεί για ταφή στο παρεκκλήσι του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ στο St. George’s μαζί με αυτό της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Το ζευγάρι γιόρτασε τα 73 χρόνια γάμου μερικούς μήνες πριν από τον θάνατο του Φίλιππου.

Η πρόθεση του ζευγαριού ήταν πάντα να ταφούν μαζί και αποφάσισαν δεν θα γινόταν ο τελικός ενταφιασμός μέχρι να πεθάνουν κια οι δύο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Φίλιππος, είχαν παντρευτεί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ το 1947 και απέκτησαν τέσσερα παιδιά: Τον Κάρολο, πρίγκιπα της Ουαλίας (έτος γέννησης 1948), την πριγκίπισσα Άννα (1950), τον πρίγκιπα Άντριου (1960) και τον πρίγκιπα Έντουαρντ (1964), με τον γάμο τους να κρατάει 73 χρόνια, μέχρι τον θάνατο του Φιλίππου.

Όταν πέθανε ο Φίλιππος, το φέρετρό του τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ. Μετά την τελετή, τα λείψανα του μεταφέρθηκαν στον Βασιλικό Θόλο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και έγινε το 25ο μέλος της βασιλικής οικογένειας που ενταφιάστηκε εκεί. Ο Φίλιππος θα παρέμενε εκεί μέχρι το θάνατο της Βασίλισσας, όπως άλλωστε όριζε το βασιλικό πρωτόκολλο.

Οι στάχτες της μοναδικής αδερφής της Ελισάβετ, Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, βρίσκονται επίσης εκεί.

Το παρεκκλήσι βρίσκεται στη μία πλευρά του παρεκκλησιού του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος θα ενταφιαστούν στο παρεκκλήσι σε μια ιδιωτική τελετή, στην οποία θα παρευρεθεί μόνο η οικογένεια.

naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ