Βιτρίνα ταξιδιωτικό πρακτορείο και ψιλικατζίδικο σε Κυψελη και Άγιο Παντελεημνονα – Σε συνεργασία με κυκλώματα της Τουρκίας έφερναν μεταναστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που εδώ και χρόνια έχουν δημιουργηθεί γκέτο, «τσίμπησαν» οι Αρχές τους αλλοδαπούς εγκεφάλους μεγάλου κυκλώματος, που διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία μέσω Έβρου.

Οι συλλήψεις έγιναν σε Κυψέλη και Άγιο Παντελεήμονα και η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους μετά από πολύμηνη έρευνα. Πρόκειται για ηγετικό μέλος του κυκλώματος και ενός ακόμα βασικού μέλους, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 5 αλλοδαποί. Όλοι τους κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου ή εξόδου, της κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και της πλαστογραφία.

Τα μέλη του κυκλώματος σε συνεργασία με ανάλογα κυκλώματα στην Τουρκία, αναλάμβαναν την προώθηση λαθρομεταναστών μέσω του Έβρου και στη συνέχεια αναλάμβαναν να τους παρέχουν ρουχισμό, φαγητό και εισιτήρια για να προωθηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσω του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος ή από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια.

Τους συνόδευσαν μάλιστα και στα αεροδρόμια, ενώ σε περίπτωση μη επιτυχημένης επιβίβασής τους, επιχειρούσαν να τους προωθήσουν από άλλο αεροδρόμιο με τη χρήση νέων διαβατηρίων. Είχαν στήσει και μαγαζιά «βιτρίνες», ένα ταξιδιωτικό γραφείο για την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων με τη χρήση των πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και ψιλικατζίδικο, που λειτουργούσε ως γραφείο παράνομων εξωτραπεζικών συναλλαγών.

Το κύκλωμα έχει συνάψει τουλάχιστον 570 συμφωνίες παράνομης προώθησης μεταναστών και μόνο από το Μάιο έως το Νοέμβριο του 2021 έβγαλε πάνω από 120.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ