Οι Αζέροι την βίασαν, την ακρωτηρίασαν, της έβγαλαν τα μάτια: Άλλη μία Αρμένισσα μαρτύρησε για την ελευθερία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Λεπτομέρειες για τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατά την επίθεσή τους στην Αρμενία αυτή την εβδομάδα παρουσιάστηκαν στο ξένο διπλωματικό σώμα της Αρμενίας, το οποίο συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Επιτελείου Στρατού Edward Asryan την Παρασκευή στο Jermuk, τον τόπο μερικών από τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Μεταξύ των παραδειγμάτων που ανέφερε ο Asryan ήταν ο βάναυσος ακρωτηριασμός μιας γυναίκας Αρμένιας που συνελήφθη από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Ο αρχηγός του στρατού είπε ότι θα δείξει στους διπλωμάτες βίντεο της επίθεσης.

«Διέπραξαν φρικαλεότητες στις θέσεις μάχης μας εναντίον των στρατιωτών μας, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών στρατιωτών», είπε ο Αστριάν. «Δεν μπορώ να βρω λόγια για να περιγράψω πώς τεμάχισαν μια γυναίκα στρατιώτη, της έκοψαν τα πόδια, τα δάχτυλα και την έγδυσαν. Αυτό είναι πρωτόγνωρη σκληρότητα».

95A4AC67 F5A3 4CB5 8C4D 37C8DFD52BF9
Η ηρωίδα δολοφονημένη μετά τα βασανιστήρια

Ένα φρικτό βίντεο που απεικονίζει την επίθεση που περιέγραψε ο Asryan κυκλοφόρησε στα social media την Παρασκευή.

Η δολοφονημένη αρμένισσα αναγνωρίστηκε ως η Anush Apetyan, 36, μητέρα τριών παιδιών, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ζωντανή στο Jermuk και στη συνέχεια βιάστηκε, βασανίστηκε και διαμελίστηκε από στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν. Της έβαλαν τα κομμένα δάχτυλά της στο στόμα και της έβγαλαν το μάτι.

Ο Ασριάν είπε στους διπλωμάτες ότι καμία στρατιωτική δύναμη, μονάδα ή στρατιώτης οποιασδήποτε χώρας δεν έχει το δικαίωμα να διαπράξει τέτοιες φρικαλεότητες. Το χαρακτήρισε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, κατηγορώντας το Αζερμπαϊτζάν για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Διαβεβαίωσε ότι οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα μέτρα για τη διασφάλιση της στρατιωτικής ασφάλειας της πατρίδας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού είπε ότι τα πλάνα παρακολούθησης έδειξαν ότι η στρατιωτική ομάδα του Αζερμπαϊτζάν 50 έως 60 ατόμων έχει αποσυρθεί από το βόρειο τμήμα του Τζερμούκ, στην επαρχία Βαγιότς Τζορ.

Είπε ότι τώρα μόνο μία στρατιωτική ομάδα του Αζερμπαϊτζάν έχει απομείνει στο Τζερμούκ, 4,5 χιλιόμετρα (περίπου 2,7 μίλια) μακριά από την πόλη στην κορυφή ενός λόφου, προσθέτοντας ότι έχουν περικυκλωθεί από τις Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Δεν μπόρεσαν να φτάσουν στα περίχωρα του Τζερμούκ με τις άλλες μονάδες τους. Μόνο μια ομάδα βρίσκεται στο λόφο. Και όσον αφορά την επιβίωση, αν αυτή η αντίπαλη ομάδα δεν έχει προμήθειες τροφής ή νερού, θα πρέπει να εξαντλήσει τους πόρους της σε λίγες μέρες και θα πρέπει να φύγει. Η ομάδα είναι περικυκλωμένη από τα αποσπάσματα μας», είπε ο Αστριαν στους διπλωμάτες.

Είπε ότι η τακτική κατάσταση στην περιοχή ήταν σταθερή και υποστήριξε ότι η ομάδα τελικά θα αποσυρθεί.

«Δεν θα υπάρξει κίνηση οχημάτων στην επικράτειά μας. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούν να φέρουν τροφή ή νερό και χάνοντας τις προμήθειες τους αυτή η ομάδα θα αποσυρθεί και θα ενταχθεί στα κύρια αποσπάσματα τους που βρίσκονται πιο μακριά από τα περίχωρα του Τζερμούκ», είπε.

Ο Asryan εξήγησε ότι από την έναρξη της επίθεσης από το Αζερμπαϊτζάν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν τα αντίμετρά τους. Ωστόσο, λόγω αυτού που αποκάλεσε «την υπεροχή των μονάδων του εχθρού», χάθηκαν αρκετές θέσεις μάχης. Αυτές οι περιοχές, είπε, χρησίμευσαν ως βάση για τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν για να μπορέσουν να διεισδύσουν βαθιά στην αμυντική περιοχή της Αρμενίας με εκατοντάδες στρατιώτες.

Είπε ότι κατά τη διάρκεια σχεδόν 48 ωρών μάχης, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν μπόρεσαν να προχωρήσουν 11 έως 12 χιλιόμετρα στο κυρίαρχο έδαφος της Αρμενίας. Ο Ασριάν είπε στους διπλωμάτες ότι η περιοχή έχει συρρικνωθεί στα 4,5 χιλιόμετρα σηματοδοτώντας ότι οι αρμενικές δυνάμεις μπόρεσαν να ανακτήσουν αυτές τις περιοχές.

Μέλη του ξένου διπλωματικού σώματος της Αρμενίας επισκέφτηκαν το Τζερμούκ και περιόδευσαν μερικές από τις περιοχές όπου έλαβαν χώρα οι σκληρότερες μάχες. Μπόρεσαν να δουν από πρώτο χέρι το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε σε αστικές και δημοτικές δομές.

Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της ΕΕ, της Κίνας, της Αργεντινής και της Ολλανδίας ήταν μεταξύ της ομάδας απεσταλμένων που περιλάμβαναν στρατιωτικούς ακόλουθους άλλων ξένων πρεσβειών.

Ακολουθεί το φρικτό βίντεο, δείτε το με δική σας ευθύνη:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ