Διάγγελμα Πούτιν – όλο το παρασκήνιο και οι κρίσιμες στιγμές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει η Ιωάννα Λιούτα

Ανακοινώθηκαν από τις τέσσερις περιοχές που έχει καταλάβει η Ρωσία στην Ουκρανία πότε θα διενεργηθούν δημοψηφίσματα. Στα πλαίσια αυτά έχει ανακοινωθεί διάγγελμα του Πούτιν το οποίο στην αρχή ανακοινώθηκε για το απόγευμα, μετά για αύριο και κάποια στιγμή αργότερα βγήκε η φήμη ότι θα γίνει μέσα στη νύχτα την ώρα που ξυπνάει ή Άπω Ανατολή. Το RT είχε κάνει μία ανάρτηση αρχικά ότι θα γίνει το διάγγελμα του Πούτιν το απόγευμα η οποία διαγράφτηκε έπειτα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που κυκλοφορεί από διάφορα κανάλια στο telegram είναι ότι ο Πούτιν θα ανακοινώσει μία γενική κινητοποίηση μάλλον όχι επιστράτευση, σε κάθε περίπτωση όμως θα εντατικοποιηθεί η ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Και επίσης φημολογείται ότι στο διάγγελμα θα μιλήσει και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Άρα διαφαίνεται ότι πάρα πολύ απλά η Ρωσία θα αναγνωρίσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση σαν αυτό που είναι, δηλαδή πόλεμος.

Η διακήρυξη των δημοψηφισμάτων σημαίνει ότι μετά την διενέργεια τους και το δεδομένο αποτέλεσμα καθότι ο πληθυσμός των περιοχών αυτών είναι κατά μία πολύ μεγάλη πλειοψηφία Ρώσοι, ότι η Ρωσία θα θεωρεί πλέον μετά την προσάρτηση τους αυτές τις περιοχές σαν εθνικό έδαφος. Επομένως κάθε επιχείρηση εναντίον αυτών των περιοχών θα θεωρείται επιχείρηση εναντίον της Ρωσίας.

Και επειδή αυτή τη στιγμή οι Ουκρανοί επιχειρούν σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, από τη διενέργεια των δημοψηφισμάτων και μετά σημαίνει ότι κάθε ενέργεια των Ουκρανών και του ΝΑΤΟ εναντίον αυτών των περιοχών θα θεωρείται επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας. Δεν έχει καμία σημασία αν αναγνωρίζουν οι υπόλοιποι τη νομιμότητα αυτών των τετελεσμένων, σε κάθε περίπτωση οι Ρώσοι θα το αναγνωρίζουν και επομένως κάθε επίθεση εναντίον αυτών των περιοχών θα εγείρει τον κίνδυνο να απαντηθεί σα στρατιωτική ενέργεια εναντίον της Ρωσίας, δηλαδή θα έχει πάρα πολύ μεγάλο πιθανό εύρος αντίδρασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ