Ξεκίνησε το διάγγελμα Πούτιν – σοβαρές εξελίξεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσική επικράτεια πλέον οι περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας! Ο Πούτιν προειδοποιεί ακόμα και με χρήση πυρηνικών εάν απειληθούν, διότι πλέον είναι σα να απειλείται η ρωσική επικράτεια.

Το «νεοναζιστικό καθεστώς» του Ζελένσκι πήρε την εξουσία μέσω ένοπλου πραξικοπήματος, δεν είναι νόμιμος Πρόεδρος.

Ο Πούτιν κηρύσσει μερική επιστράτευση, το διάταγμα έχει υπογραφεί.

«Στην επιστράτευση θα υπόκεινται μόνο οι πολίτες που βρίσκονται σήμερα στην εφεδρεία και κυρίως όσοι υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν συγκεκριμένες στρατιωτικές ειδικότητες και σχετική πείρα».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αποκλείει και την χρήση πυρηνικών εάν απειληθούν οι περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που μετά το δημοψήφισμα θα θεωρούνται ρωσικό έδαφος:

Όταν απειλείται η ρωσική εδαφική ακεραιότητα, η Ρωσία χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα, αυτό δεν είναι μπλόφα

Ευθεία προειδοποίηση και στις Ηνωμένες Πολιτείες: Ο Πούτιν κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι πιέζει το Κίεβο να επιτεθεί σε πυρηνικούς σταθμούς και να πραγματοποιήσει πυρηνικό  εκβιασμό και προειδοποιεί “ο άνεμος θα μπορούσε να στραφεί προς την κατεύθυνσή τους”.

Η απόφαση για «προληπτική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία ήταν «απολύτως απαραίτητη», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του στο έθνος

Μόνο συμπτωματικό δεν είναι το γεγονός ότι το διάγγελμα γίνεται σε «ώρα Κίνας» και όχι εχθές το βράδυ όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε επιστράτευση, αλλά όχι γενικευμένη. Επίσης εξίσωσέ επίσημα τους αυτονομιστές με τους ρώσους στρατιώτες.

Το νομικό καθεστώς των εθελοντών και των πολιτοφυλάκων του Ντονμπάς θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό του τακτικού ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού

Παράλληλα, ανακοίνωσε μερική, αλλά όχι γενική επιστράτευση. Το πρώτο σκέλος τις ανακοινώσεις πάντως για τους εθελοντές και πολιτοφύλακες, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Πλέον, όποιος επιτίθεται σε αυτονομιστή, είναι σα να επιτίθεται σε ρώσο στρατιώτη.

«Δεν μπορούμε, δεν έχουμε ηθικό δικαίωμα να δώσουμε στους κοντινούς μας ανθρώπους να τους κάνει κομμάτια ο δήμιος. Δεν μπορούμε να μην ανταποκριθούμε στην ειλικρινή τους επιθυμία να καθορίσουν τη μοίρα τους».

Το διάταγμα Πούτιν έχει ήδη δημοσιευθεί και είναι πλέον νόμος του κράτους

DA1BA6DD CF8D 4B7D A2D6 3F427B8C4CFE 45F9F887 380B 41A6 9253 96BF184ABA0C

ΔΗΜΟΦΙΛΗ