Δεν θέλουν να συζητήσουν για την παρακολούθηση Σπίρτζη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απέρριψε η κυβέρνηση στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την πρόταση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές και την παρακολούθηση του Χρήστου Σπίρτζη. Η εκτίμηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κυβέρνηση δεν θέλει μέσα στην Εξεταστική να μπει άλλο ένα ζήτημα όπως η παρακολούθηση Σπίρτζη και κάνει λόγο για παιχνίδι καθυστερήσεων εκ μέρους της ΝΔ.

Παρά το ότι είχαν συγκεντρωθεί τα 2/5 των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που απαιτούνται για να συνεδριάσει η Επιτροπή, η κυβερνητική πλειοψηφία στην Διάσκεψη των Προέδρων ήταν αρνητική για συνεδρίαση εντός του Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δεσμεύθηκε ότι η συνεδρίαση θα γίνει τον Οκτώβριο χωρίς να ορίσει ημερομηνία.

Η ΝΔ επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής λαμβάνοντας υπόψη πότε έγινε η προηγούμενη συνεδρίαση και όχι πότε υποβλήθηκε το αίτημα. Υπενθυμίζεται ότι ο Κανονισμός επιβάλλει 2 τρίωρες συνεδριάσεις κάθε μήνα και η ΝΔ λέει ότι πραγματοποιήθηκαν αρχές του Σεπτέμβρη όταν έγινε μία 6ωρη συνεδρίαση με ένα διάλειμμα. Η αντιπολίτευση επεσήμανε ότι η συνεδρίαση έγινε με αίτημα που υποβλήθηκε τον Αύγουστο ενώ τώρα έχουμε αίτημα που υποβάλλεται τον Σεπτέμβρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ