Νοσηλεύτρια έπαθε ηλεκτροπληξία στο νοσοκομείο Νίκαιας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εκτεθειμένα καλώδια μέσα σε θάλαμο με ασθενείς έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή μιας νεαρής νοσηλεύτριας, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 25χρονη νοσηλεύτρια, μπήκε σε θάλαμο covid του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν 11 ασθενείς προκειμένου να τους παράσχει βοήθεια. Εκεί ακούμπησε κατά λάθος σε κάποια καλώδια που ήταν εκτεθειμένα με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία και να νοσηλευτεί για 48 ώρες στο νοσοκομείο.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος: «Χθές πρωί στον επικίνδυνο χώρο που νοσηλεύονται ασθενείς με κορονωιο παραλίγο να χάσουμε νοσηλεύτρια από ηλεκτροπληξία. Νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου. Ενας ακατάλληλος θάλαμος 14 κλινών, χωρισμένος με μποξ έχει μετατραπεί σε κλινική και νοσηλεύονται τα περιστατικά κορωνοιου. Με μία νοσηλεύτρια στη βάρδια».

«Όλοι οι φορείς του νοσοκομείου ανέφεραν στη διοίκηση ότι είναι άκρως ακατάλληλος χώρος. Οι πρίζες διαλυμένες. Η τεχνική υπηρεσία το έχει επισημάνει επανειλημμένα. Τίποτα. Πήγε να ανάψει το φως η συνάδελφος επικουρική νοσηλεύτρια και επαθε βαριά ηλεκτροπληξία. Επιτέλους να παρέμβει το Υπουργείο Υγείας» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η αδελφή της νεαρής νοσηλεύτριας μιλώντας στο Tlive, ζητά εξηγήσεις για το περιστατικό που παραλίγο να στοιχήσει τη ζωή στην 25χρονη, ενώ όπως σημειώνει η διοικηση του νοσοκομείου προσπαθεί να τα «κουκουλώσει».

«Δεν μπορεί να πληρώνουμε τόσα χρήματα για το ΕΣΥ και να κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι!Το παιδί θα μπορούσε να είχε μείνει στον τόπο. Είναι με αρρυθμίες τώρα. Έπρεπε να μείνει στον τόπο το παιδί για να επιληφθεί κάποιος; Απαιτώ ο κ. Πλεύρης να επιληφθεί και να κάνει τα δέοντα!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ